SiolNET. Novice Črna kronika
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eksplozija topovske granate ubila moškega

0,98

termometer

Policijski trak
Foto: STA

Včeraj popoldne je bila Policija obveščena o eksploziji granate v enem od naselij v Novi Gorici, kjer je telesnim poškodbam podlegel 64-letni moški.

Novogoriški policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom tragične nesreče ugotovili, da je moškemu pred vhodom v garažni prostor stanovanjskega objekta eksplodiralo neeksplodirano eksplozivno sredstvo oziroma topovska granata kalibra 75 milimetrov, francoske izdelave, ki je izvirala iz obdobja prve svetovne vojne, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Moški je zaradi eksplozije topovske granate na kraju podlegel hudim telesnim poškodbam. Kasneje je dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Nova Gorica na kraju lahko le potrdila njegovo smrt. Zaradi eksplozije nevarne ostaline iz časa prve svetovne morije je nastala tudi materialna škoda na stanovanjskem objektu.

Šolanje Novice V ponedeljek skupaj 1.690 okužb, umrlo 25 ljudi

Policija je o nesreči obvestila preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policija tudi danes nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin eksplozije in bo o vseh ugotovljenih dejstvih po zaključku preiskave obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

koronavirus, koronavirus splošno Novice V nedeljo skupaj 293 novih okužb, umrlo 26 ljudi #video

Policisti opozarjajo, da naj se posamezniki v primeru morebitne najdbe takega neeksplodiranega nevarnega sredstva ne dotikajo, ampak takoj pokličejo pristojne službe na telefonsko številko za klic v sili 112 oziroma interventno številko policije 113. Pojasnjujejo, da bodo za ta nevarna sredstva poskrbeli strokovnjaki za zaščito pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. 

Splošno znano je, da je na območju Primorske še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami ali smrtnimi žrtvami, še opozarjajo policisti.

THUMB Kathleen Heddle Sportal Umrla kanadska veslaška olimpijska prvakinja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin