SiolNET. Digisvet Novice
3,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spodrsljaj slovenskega veletrgovca: ste v novem letaku opazili klop?

3,90

termometer

Fotomontaža Merkur
Foto: Matic Tomšič

Marsikdo je v zadnjem tednu v poštni nabiralnik prejel najnovejši katalog največjega slovenskega trgovca s tehničnim blagom Merkurja, v katerem je mogoče najti precej ponesrečeno fotomontažo vrtne klopi in rož. Tistemu, ki je urejal reklamni material, se je namreč moralo zelo muditi, saj je rože z drugih fotografij izrezal in jih na klop prilepil na najpreprostejši mogoč način. Na cvetko v letaku je na Facebooku opozorila tudi največja slovenska skupina grafičnih oblikovalcev.

Visa oglas Digisvet V ameriškem oglasu smo odkrili slovensko vaško trgovino

Oblikovalec, ki v katalogu predstavlja vrtno klop, je v programu za urejanje grafike najverjetneje uporabil orodje laso (lasso po angleško), ki uporabniku omogoča, da želeni del slike ali fotografije za nadaljnjo obdelavo označi natančneje kot le v obliki pravokotnika ali elipse, saj lahko s kazalcem miške sledi njegovemu zunanjemu robu. 

Izbrana dela fotografije rož je oblikovalec nato preprosto prilepil na klop. Ves postopek, če odštejemo izbiro primernih fotografij, na katerih so cvetlice, a upoštevamo tudi, da so rože izrezane zelo površno, ni mogel trajati dlje kot nekaj minut.

Poglejte, kako hitro lahko to storimo v brezplačnem programu Paint.NET:

Prizor iz letaka se je pred nekaj dnevi pojavil tudi v slovenski skupini Grafični oblikovalci na Facebooku, ki ima več kot 5.000 članov, zbral pa je skoraj 300 všečkov in nekaj sarkastičnih komentarjev:

Merkur Facebook Foto: Matic Tomšič

Prometni znak Biograd Digisvet Novi znaki na hrvaški obali že dvigujejo prah

Pred časom so zaposlitev ponujali grafičnemu oblikovalcu. Se ni javil nihče?

Merkur je junija 2016 zaposlitev za nedoločen čas sicer ponujal grafičnemu oblikovalcu, ki bi bil zadolžen za oblikovanje in izdelavo slikovnega gradiva produktov v skladu s celostno grafično podobo družbe. Po neuradnih informacijah nato zaradi zategovanja pasu niso zaposlili nikogar.

Trgovsko podjetje Merkur je bilo takrat sicer ravno v postopku prodaje oziroma v iskanju novega lastnika. To je julija 2017 postal ameriški investicijski sklad HPS Investment Partners.

Preberite tudi:

Nintendo Game Boy Digisvet Nenavadna najdba v Alpah: je bil nekdo zelo jezen? cedevita Trendi Mojstra, ki se jima smeji ves Balkan: kako se pije cedevita? #video Hashim Thaci, Kosovo Digisvet Predsednik Kosova širnemu svetu nehote pokazal, česa se ne dela Distracted boyfriend Digisvet Prizor iz Madžarske zabava internet: ali sploh vedo, koga so dali na panoje? Muca, najdena, Danska Novice Na severu Evrope našli zavrženo muco iz Slovenije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin