SiolNET. Digisvet Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Laž slovenske proticepilke, da ji je cepivo vzelo mamo

10

termometer

Moja Mami
Mama uporabnice Facebooka je, sodeč po vsebini objave, lani umrla za posledicami bolezni covid-19, ki se je razširila med stanovalci doma za starejše občane, v katerem je bivala. Uporabnica takrat cepiva ni omenila niti enkrat. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Nekaterim najbolj gorečim nasprotnikom cepljenja proti bolezni covid-19 in ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa popuščajo zavore. Primerjanju cepljenja, PCT in nošnje mask s holokavstom, genocidom nad judovsko raso, streljanju nič krivih prodajalcev in napadanju novinarjev se je zdaj pridružilo tudi laganje o lastnih umrlih starših. Na primeru slovenske uporabnice Facebooka lahko pokažemo, kako nastajajo dezinformacije o domnevnih smrtih zaradi cepljenja.

Kako nastane laž o cepljenju

Na r/slovenia, slovenskem kanalu najbolj obiskanega spletnega foruma Reddit, so razkrinkali laž goreče slovenske nasprotnice ukrepov in cepljenja proti bolezni covid-19, ki trdi, da ji je po prejetju cepiva umrla mama.

Uporabnica (njeno ime hranimo v uredništvu) je v komentarju na Facebooku tako pred kratkim zapisala, da je njena mama po cepljenju umrla v domu za starejše občane. 

R/Slovenia Foto: Facebook / Posnetek zaslona

Toda mama uporabnice je umrla 22. novembra 2020 (oziroma najkasneje do tega datuma, ko je na Facebooku nastala spodnja javna objava).

To je bilo več kot dva tedna pred 8. decembrom 2020, ko je bila v Veliki Britaniji cepljena Margaret Keenan, verjetno prva oseba na svetu, ki je prejela prvo pogojno odobreno cepivo (Pfizer/BioNTech) proti bolezni covid-19.

R/Slovenia Foto: Facebook / Posnetek zaslona

V Sloveniji smo prebivalce domov za starejše začeli proti bolezni covid-19 cepiti šele 27. decembra lani, torej več kot mesec dni po smrti uporabničine mame. 

Uporabnica v objavi 22. novembra lani za smrt svoje mame tudi ni krivila cepljenja oziroma ga sploh omenjala. Kot je razvidno iz nadaljnjih komentarjev pod objavo, je posredno krivdo za smrt svoje mame pripisala nošnji zaščitne maske.

Mama je, sodeč po vsebini objave, sicer umrla za posledicami bolezni covid-19, ki se je razširila med stanovalci doma za starejše občane, v katerem je bivala. 

Cepljenje. Covid-19. Metelkova. Vrste. Digisvet Koliko cepljenih se v resnici okuži s povzročiteljem covid-19?

Trdijo, da poznajo ogromno žrtev cepljenja, prošnje za konkretna imena pa naletijo na gluha ušesa

Na slovenskem delu družbenega omrežja Facebook sicer ni malo nasprotnikov cepljenja, ki trdijo, da poznajo ogromno oseb, ki so po prejetju cepiva proti bolezni covid-19 umrle ali pa imajo po cepljenju hude zdravstvene težave. 

Verodostojnost teh navedb je sicer zelo težko potrditi. V preteklih mesecih smo se s prošnjo za konkretna imena oziroma dodatne informacije namreč obrnili na več uporabnikov, a se ni odzval nihče. Deležni smo bili tudi očitkov, da bi te informacije nekako zlorabili. 

Enako izkušnjo je med snemanjem filma Covid je loterija življenja imel tudi slovenski režiser Mitja Okorn. Želel je stopiti v stik z osebami, ki se spopadajo s posledicami cepljenja proti bolezni covid-19, a je bil pri tem neuspešen. Na družbenem omrežju Facebook je to tudi očital uporabnikom, ki so kritizirali prihajajoči film:

Mitja Okorn Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Mitja Okorn Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Preberite tudi:

Mitja Okorn Trendi V novem filmu Mitje Okorna: "Covid je loterija življenja"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin