Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
4. 3. 2021,
11.30

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

2

Natisni članek

Xiaomi Samsung Huawei Apple pametni telefon Naj Digi

Četrtek, 4. 3. 2021, 11.30

3 leta, 1 mesec

Naj Digi 2021

Kateremu pametnemu telefonu boste v izbiri Naj Digi 2021 namenili naziv najzmogljivejšega?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

2

mobilni internet, družbena omrežja | Za naslov najzmogljivejšega pametnega telefona v izboru Naj Digi 2021 se v drugem in sklepnem krogu poteguje šest vrhunskih naprav. | Foto Thinkstock

Za naslov najzmogljivejšega pametnega telefona v izboru Naj Digi 2021 se v drugem in sklepnem krogu poteguje šest vrhunskih naprav.

Foto: Thinkstock

V letošnjem izboru Naj Digi tekmujejo pametni telefoni v treh podkategorijah, ena od teh je najzmogljivejši pametni telefon. Spoznajmo vseh šest pametnih kandidatov.

Vaši predlogi v prvem krogu izbora Naj Digi 2021 so določili finaliste v vsaki od šest tekmovalnih kategorij – tudi v kategoriji najzmogljivejšega pametnega telefona.

Za ta naslov se bodo tako potegovali (po abecednem redu) Apple iPhone 12 Pro Max, Huawei Mate 40 Pro+, Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra in Xiaomi Mi 10 Pro 5G.

Svoj glas v tej in drugih kategorijah za izbor Naj Digi 2021 oddajte prek glasovnice na tej povezavi.
mobilni podatki, mobilni internet
Novice Samo še danes lahko oddate svoj glas in dobili bomo zmagovalce Naj Digi 2021

Apple iPhone 12 Pro Max

V redakciji Digisveta najnovejšega maxa sicer nismo imeli na preizkusu, smo si pa ogledali njegovega najbližjega sorodnika iPhone 12 Pro, s katerim si delita veliko večino pomembnih lastnosti.

Družina pametnih telefonov iPhone 12 | Foto: Družina pametnih telefonov iPhone 12

Max ima, kot mu ime nakazuje, za skoraj desetino večji zaslon in še nekoliko boljšo optično povečavo, vse to za, odvisno od konfiguracije shrambnega prostora, od 60 do sto evrov več v primerjavi z modelom Pro enake količine shrambe (primerjava priporočenih rednih maloprodajnih cen).

Družina, v kateri je kandidat Apple iPhone 12 Pro Max:

iPhone 12
Novice To je novi iPhone

Huawei Mate 40 Pro+

Že Huawei Mate 40 Pro (brez plusa), ki smo si ga ogledali v naši rubriki Vtisi, ne skopari z izjemnimi lastnostmi, predvsem kar zadeva optiko za fotografijo in video, a gre Huawei Mate 40 Pro+ še nekaj korakov naprej.

Pametni telefon Huawei Mate 40 Pro | Foto: Pametni telefon Huawei Mate 40 Pro

Zunanje dimenzije ter dimenzije in tip zaslona kakor tudi ločljivost, gostota pik in frekvenca osveževanja so pri obeh modelih povsem enaki. Plus je za kakih 18 gramov težji kljub temu, da je tanjši, a je največja razlika v sistemu kamer, ki pri plusu premore optično povečavo do desetkrat, kar je v tem trenutku največja te vrste na pametnem telefonu. Za primerjavo, pro brez plusa premore "samo" petkratno povečavo.

Najbližji vtis kandidatu Huawei Mate 40 Pro+:

HUAWEI Mate 40 Pro
Novice Huawei Mate 40 Pro: navdušujoč v mnogo pogledih, a ga bodo nekateri le stežka vzljubili

Huawei P40 Pro

Podobno kot v družini Mate 40 so tudi v Huaweievi družini P40 trije člani: "navadni" P40 brez dodatnih oznak, premijski P40 Pro in super premijski P40 Pro+.

Pametni telefon Huawei P40 Pro | Foto: Srdjan Cvjetović Pametni telefon Huawei P40 Pro Foto: Srdjan Cvjetović

Zanimivo je, da se je tu zgodilo ravno obratno: mi smo si ogledali plusa, a je po predlogih P40 Pro prekosil P40 Pro Plus – zmogljivejša optična povezava ni prepričala naših bralcev o večji naložbi, morda pa jim je že petkratna optična povečava zadoščala za njihovo vizualno ustvarjalnost.

Najbližji vtis kandidatu Huawei P40 Pro:

Novice Test Huawei P40 Pro+ ali kako nihče ni verjel, da so te fotografije narejene s telefonom

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Uporabniki, vajeni pisala S Pen, ne bodo niti pomislili na kaj drugega kot na družino Samsung Galaxy Note, v kateri je najzmogljivejša lanska pridobitev ravno Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Po nekaj dneh uporabe lahko rečemo, da smo oplazili nekatere njegove funkcije in se prepričali zgolj o nekaterih njegovih presežkih.

Pametni telefon Samsung Galaxy Note 20 Ultra | Foto: Ana Kovač Pametni telefon Samsung Galaxy Note 20 Ultra Foto: Ana Kovač

Samsung Galaxy Note 20 Ultra je poleg drugih novosti prinesel tudi nove možnosti upravljanja in uporabe svojega pisala. Več o njem pa, vsaj o prvih vtisih, v lanskem prispevku:

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G
Novice Note 20 Ultra: izboljšane funkcije pisala so šele začetek

Samsung Galaxy S20 Ultra

Vedno manjše so razlike med Samsungovima serijama pametnih telefonov Galaxy S in Galaxy Ultra – še tisto najbolj prepoznavno, pisalo S Pen, so letos nekako zameglili, ker je naslednik tega kandidata, to je letošnji Samsung Galaxy S21 Ultra, celo kot prvi "neNote" dobil omejeno podporo za to pisalo.

Pametni telefon Galaxy S20 Ultra | Foto: Kristjan Kovač Pametni telefon Galaxy S20 Ultra Foto: Kristjan Kovač

O vseh prednostih in morda tudi kakšni manjši pomanjkljivosti vrhunskega telefona Samsung Galaxy S20 Ultra, ki je svojemu razredu prinesel velik napredek pri fotografiji (zlasti nočni), pa v naslednjih vtisih, ki smo jih zbirali kmalu po njegovi predstavitvi:

Samsung Galaxy S20 Ultra Recenzija
Novice Samsung Galaxy S20 Ultra: ko za vsako ceno želite imeti boljše in večje

Xiaomi Mi 10 Pro 5G

Čeprav svojega velikega naskoka na našo celino še ni izpeljal do konca, je Xiaomi ime, ki ga je še kako treba upoštevati. Njihovega kandidata za najzmogljivejši telefon nismo (še) preizkusili, ogledali pa smo si predstavnika srednjega razreda, ki ima samo eno črko T več v imenu.

Pametni telefon Xiaomi Mi 10T Pro G je po mnogih lastnostih podoben kandidatu za Naj Digi najzmogljiveši pametni teleon istega proizvajalca, | Foto: Pametni telefon Xiaomi Mi 10T Pro G je po mnogih lastnostih podoben kandidatu za Naj Digi najzmogljiveši pametni teleon istega proizvajalca,

V primerjavi z občutno cenejšim pametnim telefonom Xiaomi Mi 10T Pro 5G ima malce ožji Xiaomi Mi 10 Pro G (brez T), ki tekmuje v drugem krogu izbora za Naj Digi najzmogljivejši telefon, kar nekaj več dobrot. Procesor je sicer pri obeh enak, a ima kandidat brez T-konfiguracije več shrambnega prostora, morda še največ razlik pa je v fotoaparatu oziroma kameri zadaj ("T" ima tri, kandidat pa štiri) in pri zaslonu AMOLED, ki ga "T" nima ("T" ima zaslon IPS LCD).

Najbližji vtis kandidatu Xiaomi Mi 10 Pro 5G:

Xiaomi Mi 10 Pro 5G
Novice Kupujete telefon, ki ni predrag in ima skoraj vse? To je odličen kandidat.
Ne spreglejte