SiolNET. Avtomoto Promet
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kranj bo dobil prvi semafor z ženskim likom v Sloveniji

0,90

termometer

semafor
Foto: Getty Images

Potem ko je Mestna občina Ljubljana ugotovila, da predlog o postavitvi semaforjev z ženskim likom ni v skladu s pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah, je kranjska mestna uprava danes sporočila, da bo ob mednarodnem dnevu žensk skupaj s koncesionarjem pripravila posebno različico semaforja, kjer bo namesto moškega upodobljen ženski lik s krilom.

semafor v Ljubljani Trendi Bodo tudi v Ljubljani zasvetili semaforji, ki promovirajo enakost med spoloma?

Prvi tovrstni semafor v Sloveniji bo pri Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj zasvetil v petek, prav na dan žensk.

semafor rijeka Foto: Grad Rijeka / Instagram V Ljubljani bodo o ženskih semaforjih "razmislili"

Čeprav so v Ljubljani ugotovili, da ženski semaforji niso v skladu s pravilnikom o prometni signalizaciji, na MOL zatrjujejo, da bodo o semaforjih z ženskim likom še enkrat razmislili in presodili, ali lahko pobudo prevzame pristojno ministrstvo za infrastrukturo.

Kranj bolj liberalen

Kljub številnim prizadevanjem za povečanje enakosti med spoloma v družbi, tudi na simbolni ravni, o čemer lahko govorimo v primeru prometne signalizacije, liki v moški podobi marsikje močno prevladujejo.

Ob mednarodnem dnevu žensk so zato na kranjski mestni občini v sodelovanju s koncesionarjem pripravili posebno različico semaforja, na katerem bo upodobljen ženski lik. Rdeča čakajoča peška bo obveščala, da je treba za prehod cestišča še nekoliko počakati, medtem ko bo zelena peška v krilu obveščala, da je prehod mogoč.

Huawei Mate 20 Pro, posneto z, nočni način, Rijeka Novice Na Reki je zasvetil prvi semafor, na katerem pešce spremlja ženska

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 651
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin