SiolNET. Avtomoto Novice
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen ali Renault-Nissan-Mitsubishi?

Znane številke: največji proizvajalec vozil na svetu je?

1,14

termometer

Skupina Volkswagen je še peto leto zapored postala največji proizvajalec osebnih avtomobilov, lahkih gospodarskih vozil in težkih tovornih vozil na svetu, toda če upoštevamo le prodajo v avtomobilskem sektorju, jih je v letu 2018 prehitela aliansa Renault-Nissan-Mitsubishi.

Golf je najbolje prodajani avtomobil v skupini Volkswagen, pri aliansi Renault-Nissan-Mitsubishi je to renault clio. Golf je najbolje prodajani avtomobil v skupini Volkswagen, pri aliansi Renault-Nissan-Mitsubishi je to renault clio.

Kdo je pravzaprav največji?

Aliansa Renault-Nissan-Mitsubishi je v letu 2018 po zadnjih preračunih prodala 10,76 milijona osebnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil. Od tega ima največji delež Nissan (5,65 milijona, 2,8-odstotni padec), sledi Renault (3,88 milijona, 3,2-odstotni prirastek) in Mitsubishi (1,22 milijona, 18-odstotni prirastek). 

Ker v njihovi ponudbi ni težkih gospodarskih vozil, jih je po skupnem številu prehitela skupina Volkswagen, kjer jim je prodaja zrasla za 0,9 odstotka, na 10,83 milijona osebnih avtomobilov, lahkih gospodarskih vozil in težkih tovornih vozil. Če iz številke izključimo prodajo tovornjakov znamk MAN in Scania, je skupina Volkswagen prodala 10,6 milijona avtomobilov.

Na tretjem mestu ostaja Toyota. V 2018 so prodali 10,59 milijona avtomobilov (Toyota, Lexus in Daihatsu), lahkih in težkih gospodarskih vozil (Hino Motors). Če iz enačbe izločimo Hino Motors, so Japonci prodali 10,39 milijona osebnih vozil, v letošnjem letu pa nameravajo število dvigniti na 10,76 milijona vozil.

Volkswagen T-roc TDI 4Motion Style Avtomoto Noro leto prodaje avtomobilov: Katere kupujejo Slovenci? Volkswagen Berlin wltp Avtomoto Prodaja avtov: koga je WLTP najbolj udaril? Dieter Zetsche Avtomoto Zetsche v pokoj z najvišjo pokojnino: na dan bo dobil 4.250 evrov Renault clio Avtomoto Popolno razkritje: to je novi renault clio #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin