SiolNET. Avtomoto Novice
3,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zetsche v pokoj z najvišjo pokojnino: na dan bo dobil 4.250 evrov

3,07

termometer

Dieter Zetsche, izvršni predsednik Daimlerja, se bo maja upokojil in dobil izplačano najvišjo pokojnino, ki jo je kadarkoli dobil kateri izmed izvršnih predsednikov v Nemčiji. Najbogatejši upokojenec bo na dan ''zaslužil'' 4.250 evrov oziroma 1,05 milijona letno.

Dieter Zetsche se bo v zgodovino zapisal kot eden najbolj sproščenih in uspešnih izvršnih predsednikov katerekoli avtomobilske znamke. Njegovi sivi brki, suknjič in športna obuvala pa so v svet kravat prinesli kar nekaj svežine. Dieter Zetsche se bo v zgodovino zapisal kot eden najbolj sproščenih in uspešnih izvršnih predsednikov katerekoli avtomobilske znamke. Njegovi sivi brki, suknjič in športna obuvala pa so v svet kravat prinesli kar nekaj svežine. Foto: Reuters

V pokoj po 43 letih pri Daimlerju

Dieter Zetsche, eden najuspešnejših izvršnih predsednikov v avtomobilski industriji in človek, ki je Mercedes-Benz izstrelil na vrh med premijskimi proizvajalci, se bo maja poslovil z vrha Daimlerja. V podjetju je delal 43 let, od tega jih je 13 preživel kot vodja znamke Mercedes-Benz. Kot je sprva poročal Bild am Sonntag in je pozneje potrdil tiskovni predstavnik podjetja, bo Zetsche dobil pokojnino v višini 1,05 milijona evrov na leto oziroma 4.250 evrov na dan. Glede na njegov zaslužek, ki je bil v povprečju 8,6 milijona evrov na leto in glede na pokojninsko shemo bo Zetsche postal upokojenec z najvišjo pokojnino v Nemčiji.

Ker je bila ta vsota določena že leta 2005 bi se lahko v prihodnosti številka še nekoliko dvignila, a v letnem Daimlerjevem načrtu za leto 2017 so uradno že potrdili takšno pokojnino. Dozdajšnji rekorder je bil Martin Winterkorn, nekdanji izvršni predsednik Volkswagna, ki dnevno dobiva 3.100 evrov pokojnine.

mercedes EQ C Avtomoto Posel za Poljake, Mercedes bo gradil novo tovarno Mercedes-benz A200 Avtomoto Za 50 tisočakov: mercedes, ki zna največ #foto

Nasledil ga bo Šved

Pri Daimlerju bo maja vajeti prevzel 49-letni Šved Ola Kaellenius, ki je že dolgo zaposlen pri Mercedes-Benzu in je postopno napredoval znotraj družbe iz Stuttgarta. Kaellenius je bil v preteklosti že vodja prodaje pri znamki Mercedes-Benz, vodil pa je tudi njihov športni oddelek AMG. Šved bo postal prvi predsednik Daimlerja, ki ne bo Nemec.

Zetsche bo po dveletnem prehodnem obdobju leta 2021 prevzel vodenje nadzornega sveta družbe, kjer bo nasledil Manfreda Bischoffa. Tudi za to funkcijo pa bo seveda dobival plačilo, kar bo še dodatni bonus k njegovi pokojnini.

Na vrhu ga bo nasledil Šved Ola Kaellenius. Na vrhu ga bo nasledil Šved Ola Kaellenius. Foto: Daimler

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 55
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin