SiolNET. Avtomoto Novice
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Stellantis in tovarna v Kragujevcu

Zanimiva, za mnoge tudi sporna ponudba zaposlenim v Kragujevcu

0,17

termometer

Fiat Kragujevac |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stellantis je delu zaposlenih v tovarni v Kragujevcu dal na izbiro izobraževanje v tujini ali odhod iz podjetja na podlagi odvečne delovne sile.

Prejšnji mesec sta Srbija in Stellantis podpisala 190 milijonov evrov vredno pogodbo, na podlagi katere bodo v Kragujevcu leta 2024 začeli izdelovati enega od njihovih električnih avtomobilov. Srbska vlada je dogovoru namenila 48 milijonov evrov.

Treba bo prilagoditi proizvodno linijo in poskrbeti za ustrezne kadre. Stellantis je delu zaposlenih na izbiro ponudil dvoletno izobraževanje oziroma delo v eni izmed tujih tovarn. Če tega ne bodo sprejeli, se bo njihovo delo v Kragujevcu končalo na podlagi odvečne delovne sile.

Fiat Kragujevac Avtomoto Priložnost za Srbe: 190 milijonski posel za nove avtomobile

Več kot sto zaposlenih že sprejelo ponudbo

Za zdaj ni znano, koliko od skupno dva tisoč zaposlenih je prejelo to ponudbo. Sodeč po uradnem sporočilu iz Stellantisa je četrtina zaposlenih izrazila pripravljenost za delo v tujini, več kot sto zaposlenih pa je tovrstno delo tudi že sprejelo.

Predsednik sindikata zaposlenih Saša Djordjevič s tako potezo ni bil zadovoljen. "Srbija je tovarni namenila 48 milijonov evrov. Ne zdi se nam pošteno, da s tem denarjem zdaj državljanom dajejo na izbiro odpustitev ali pa selitev v tujino," je povedal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin