Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
10. 11. 2016,
13.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

1

Natisni članek

Volkswagen golf

Četrtek, 10. 11. 2016, 13.18

6 let, 7 mesecev

Uradno: To je novi volkswagen golf #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

1

Novi volkswagen golf bo imel prvič do zdaj možnost 12,5-palčne digitalne armature, možnost upravljanja infozabavnega sistema z ročnimi gestami, stalno bo povezan z internetom in bo pri mestnih hitrostih znal voziti tudi samodejno. Prenova Volkswagnovega prodajnega prvaka usmerjenja k večji varnosti in udobju voznika.

Volkswagen je od leta 2012 prodal že 3,2 milijona golfov sedme generacije. Predsednik znamke Herbert Diess je danes razkril prenovljenega golfa. | Foto: Volkswagen Volkswagen je od leta 2012 prodal že 3,2 milijona golfov sedme generacije. Predsednik znamke Herbert Diess je danes razkril prenovljenega golfa. Foto: Volkswagen

Volkswagen je danes v Wolfsburgu razkril prenovljenega golfa sedme generacije. To je torej oblikovno in tehnološko osveženi golf, ki bo sicer osmo generacijo dočakal čez dve leti. Kot smo pri podobnih prenovah že navajeni, je avtomobil navzven dobil komaj opazne spremembe, precej drugače pa je v notranjosti vozila in pod pokrovom motorja.

Volkswagen bo prenovil tudi karavansko izvedbo variant, različico GTI, hibridno GTE ... | Foto: Volkswagen Volkswagen bo prenovil tudi karavansko izvedbo variant, različico GTI, hibridno GTE ... Foto: Volkswagen Poudarek na varnosti in udobju voznika

Aktualni golf je star že štiri leta in ima znotraj svojega razreda kombilimuzin spodnjega srednjega avtomobilskega razreda vse ostrejšo konkurenco. Golf je kot paradni konj Volkswagna, največjega evropskega proizvajalca avtomobilov, tradicionalno prevladoval v tem razredu in postavljal nove tehnološke standarde.

Golf je dobil žaromete v tehnologiji LED, ki sta jih imela do zdaj le električna in hibridna različica. Kot smo napovedovali že pred meseci, bo golf dobil tudi precej modernejšo zasnovo voznikovega prostora.

Fotogalerija: prenova volkswagen golfa

Fotogalerija
1 / 9

Pred voznikovimi očmi velika digitalna armaturna plošča

Pri Volkswagnu mu bodo namenili možnost 12,5-palčne digitalne armaturne plošče, kjer voznik prilagaja izpis elementov in ki jo je pri znamki prvič predstavil passat. Podobno velja tudi za upravljanje infozabavnega sistema z gestami rok. Osrednji zaslon na sredinski konzoli bo 9,5-palčni, izdelan pa bo v razmerju 16 : 9. Pri Volkswagnu izpostavljajo stalno povezljivost vozila z internetom.

Avtomobil bo znal podobno kot passat samodejno voziti v koloni in pri hitrosti do 60 kilometrov na uro, kot prvi v razredu bo imel tudi elektronski asistenčni sistem za vzvratno vožnjo prikolice. Golf bo lahko opremljen tudi z ostalimi modernimi varnostno-asistenčnimi sistemi, med njimi tudi s sistemom večnaletnega zaviranja, sistem pre-crash za zaščito potnikov v primeru trka in podobno.

Celotna družina prenovljenih golfov. Električno različico e-golf bodo v prenovljeni obleki z večjo baterijon predstavili na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. | Foto: Volkswagen Celotna družina prenovljenih golfov. Električno različico e-golf bodo v prenovljeni obleki z večjo baterijon predstavili na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Foto: Volkswagen

Za golfa tudi nova bencinska motorja

Novost je 1,5-litrski štirivaljni bencinski motor TSI bluemotion (110 kilovatov, 250 Nm navora), ki bo imel serijski sistem izklapljanja motorja, ko bo voznik spustil stopalko za plin. Za delovanje elektronskih podpornih sistemov bo takrat skrbela posebna baterija. Volkswagen z novim motorjem obljublja liter nižjo porabo na sto prevoženih kilometrov. V ponudbi motorjev bo novost litrski trivaljni bencinski motor s prisilnim polnjenjem, ki bo predstavljal vstopno točko v golfa in bo zamenjal dozdajšnji 1,2-litrski štirivaljni motor. Novi 1,5-litrski motor bo na voljo tudi v različici s 96 kilovati moči.

V ponudbi ostajajo 1,4-litrski bencinski motorji TSI in dvolitrski motor, močnejši motor (do 185 kilovatov) bo dobila tudi športna različica golfa GTI. Na strani dizelskih motorjev bosta v ponudbi 1,6- in dvolitrski dizelski motor TDI.

Novi sedemstopenjski samodejni menjalnik DSG bo v golfu postopno zamenjal šeststopenjskega.

Ne spreglejte