Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
15. 2. 2019,
5.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

9

Natisni članek

Mercedes-Benz

Petek, 15. 2. 2019, 5.30

5 let, 2 meseca

Novi mercedes S: razkritje tehnološke revolucije?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

9

Prve "vohunske" fotografije notranjosti novega Mercedes-Benzovega razreda S napovedujejo izjemno velik digitalni zaslon na dnu sredinske konzole.

Mercedes-Benz je s svojim razredom S vselej rad postavljal nove tehnološke standarde in očitno bo tako tudi pri naslednji generaciji. To bodo Nemci predstavili prihodnje leto.

Veliki pokončni zaslon po vzoru tesle S in tesle X

Fotografi so med testiranji do zdaj že ujeli več skrbno zamaskiranih prototipov naslednje generacije razreda S, tokrat pa so v fotografski objektiv prvič ujeli tudi pogled v notranjost limuzine. Ta napoveduje popolno preobrazbo sredinske konzole, ki bo v prihodnje nastala okrog zelo velikega in pokončnega digitalnega zaslona. Ta spominja na zaslone iz tesel S in X, tako velikih zaslonov pa mercedes-benzi še niso imeli.

Znamka iz Stuttgarta je že danes močno digitalizirala notranjost svojih novih modelov (razred A, razred E, razred G, električni EQ C …), pri razredu S pa bodo naredili še izdaten korak naprej. Osnova infozabavnega sistema bo zagotovo še izpopolnjeni vmesnik MBUX.

Mercedes razred S
Avtomoto Prihaja drzni mercedes: tudi s "Teslinimi" kljukami?

Le še ena dolžina avtomobila?

Mercedes-Benz bo novi razred S začel prodajati prihodnje leto. Vsi pogoni bodo elektrificirani. Avtomobil bo predvidoma na voljo le še v različici z daljšo medosno razdaljo, kar bi pomenilo dolžino avtomobila okrog 5,28 metra. Ta odločitev za zdaj še ni uradna.

Video - Mercedes-benz razred S med testiranji prototipa

Tesla kljuke
Avtomoto Tesline kljuke: zakaj jim drugi ne sledijo?

Električni EQ S prihaja leta 2022

Prvič bodo izdelali tudi povsem električno različico avtomobila z oznako EQ S, ki bo imel z dvema elektromotorjema tudi štirikolesni pogon. Ta bo pomenila vrh električne ponudbe podznamke EQ. Obljubljeni doseg po standardu WLTP znaša 500 kilometrov, ta različica pa prihaja na ceste leta 2022. Na voljo bo tudi razred S kot priključni hibrid, tega bo mogoče zgolj na elektriko peljati 100 kilometrov.

Klasični razred S bo prihajal s platforme MRA, električni EQ S pa z nove platforme MEA. Oba si bosta delila enak sistem aktivnega zračnega vzmetenja, ki bo znal s skeniranjem ceste in podatki GPS prilagajati trdoto vzmetenja in tudi naklon avtomobila v ovinkih.

Med novostmi so za zdaj napovedane tudi kljuke vrat, ki se med vožnjo skrijejo nazaj v vrata, prav tako pa tudi nova zasnova maske motorja in tridelna zasnova žarometov LED.

Ne spreglejte