Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
1. 12. 2016,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Policija Volvo Toyota Švedska

Četrtek, 1. 12. 2016, 10.30

6 let, 6 mesecev

Nova policijska vozila na Švedskem in v Sloveniji

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Švedsko policijo opremlja Volvo, slovensko pa v zadnjem obdobju Volkswagen, Toyota in Citroën. Ena izmed patruljnih toyot landcruiser v Sloveniji tudi že razbita.

Nova okrepitev švedske policije je karavanski volvo V90. | Foto: Volvo Nova okrepitev švedske policije je karavanski volvo V90. Foto: Volvo

Volvo na Švedskem že tradicionalno opremlja floto njihove policije. Sodelovanje se je začelo že leta 1929, zdaj pa je švedski avtomobilski proizvajalec za potrebe policije preuredil tudi svoj novi karavanski model V90. Predelava serijskega avtomobila je v posebni tovarni v Torslandi trajala približno mesec dni. Prilagodili so predvsem podvozje in zavore, s čimer bo med opravljanjem policijskih nalog še bolj trpežen. Pri Volvu poudarjajo, da je policijska različica V90 na zahtevnem in znamenitem losovem testu (izogibanje oviri) dosegla najboljši rezultat do zdaj.

Prva vožnja: Volvo S90 in V90 – varnost v zavetju švedske krone s sijajem visoke tehnologije

Volvo V90 cross country: zaokrožena paleta devetdesetic

Volvo S90 – njegova priljubljenost upravičeno raste tudi v Sloveniji #foto

Video: test policijskega volva V90 na Švedskem

Med zadnjimi okrepitvami slovenskega policijskega parka so bili tudi volkswagen caddyji. | Foto: Bobo Med zadnjimi okrepitvami slovenskega policijskega parka so bili tudi volkswagen caddyji. Foto: Bobo Novosti v slovenskem policijskem parku

V Sloveniji je policija ta mesec dobila pet novih provid. To bodo volkswagen passati z najmočnejšim dizelskim motorjem, ki zmore 240 "konjev". Policija je že lani prek razpisa Volkswagen izbrala tudi za dobavo novih karavanskih vozil. To bodo golfi variant, ki jih bo poganjal dizelski 110-kilovatni motor, moč pa se bo prenašala na vsa štiri kolesa. Citroën je slovenski policiji ta mesec dobavil tudi 35 novih patruljnih kombiniranih kombijev oz. "maric".  

Poleg omenjenih vozil so letos jeseni policisti dobili tudi nove patruljne toyote landcruiser. Vsaj z eno izmed njih so policisti med opravljanjem svojega dela doživeli tudi prometno nesrečo.

"V prometni nesreči je bil udeležen še voznik osebnega avtomobila,ki je nenadoma zapeljal na smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal policist. Le hitri in pravilni reakciji policista se gre zahvaliti, da so posledice te prometne nesreče bistveno blažje kot bi lahko bile," pojasnjujejo na policiji.

Bralec nam je poslal fotografijo poškodovane policijske toyote landcruiser. | Foto: Bralec nam je poslal fotografijo poškodovane policijske toyote landcruiser.

Ne spreglejte