SiolNET. Avtomoto Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goljufija: Števec zavrtel nazaj za 350 tisoč kilometrov

10

termometer

števec kilometrov | Števci prevoženih kilometrov v rabljenih vozilih pogosto lažejo. Fotografija je simbolična. | Foto: Reuters
Števci prevoženih kilometrov v rabljenih vozilih pogosto lažejo. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Ameriški trgovec z avtomobili je v enem primeru stanje števca rabljenega vozila ponaredil kar za 350 tisoč kilometrov, v do zdaj znanih 12 primerih pa v povprečju za 196 tisoč kilometrov. Če ga bodo obsodili, ga čaka dolga zaporna in visoka denarna kazen.

rabljeni avti Autoanalitica Avtomoto Rabljeni avti: konec za mešetarje in skrite pasti?

Eno večjih tveganj pri nakupu rabljenega avtomobila je dejansko stanje prevoženih kilometrov. Nekateri trgovci in zasebni prodajalci 'prevrtijo' kilometre nazaj in tak avtomobil je na trgu vreden bistveno več. Pristojni organi v ameriški zvezni državi Alabama so na delu ujeli trgovca, ki je v avtomobilih stanje števca ponaredil tudi za več sto tisoč kilometrov.

Goljufije so se dogajale med leti 2014 in 2016

Randy Green je bil lastnik avtomobilske hiše RJ' Auto Sales v Huntsvillu. Za zdaj so ga pristojni organi obtožili ponarejanja stanja prevoženih kilometrov v 12 primerih. V povprečju je stanje števca ponaredil za 196 tisoč kilometrov. V najbolj skrajnem primeru je imel avtomobil kar za 350 tisoč manj prevoženih kilometrov od realnega stanja. Oblasti še iščejo nekdanje Greenove stranke in tako končni seznam njegovih goljufij morda še ni končan.

Če bodo Greena obsodili, ga čakajo tri leta zaporne kazni za vsak ponarejeni števec kilometrov in kazen do 250 tisoč ameriških dolarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 80
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin