SiolNET. Avtomoto Novice
6,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dirkališče, travnik z živalmi ... Mate Rimac za 200 milijonov evrov gradi kampus. #video #foto

6,96

termometer

Rimac kampus
Gradnja kampusa naj bi se začela že letos. Foto: Rimac Automobili

Hrvaško podjetje Rimac se ukvarja z razvojem in prodajo lastnih električnih hiperavtomobilov ter sistemov za elektropogon, ki jih uporabljajo velikani avtomobilske industrije.

Hrvaški proizvajalec električnih hiperavtomobilov Rimac je napovedal gradnjo novega kampusa za podjetje na Hrvaškem. Več kot 200-milijonov evrov vreden projekt bo stal v Kerestincu blizu Zagreba, med drugim pa bo vključeval dirkališče, muzej, telovadnico, vrtec, travnik z živalmi ...

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Kompleks naj bi bil dokončan leta 2023, podjetje pa namerava vanj preseliti vse zaposlene, ki jih je že več kot tisoč. "Pred desetimi leti je podjetje Rimac Automobili predstavljal en človek v garaži. Danes nas je več kot tisoč in ponosni smo, da bomo podjetje še vedno razvijali na Hrvaškem," je ob napovedi kampusa dejal ustanovitelj podjetja Mate Rimac.

Mate Rimac Avtomoto Hrvati z veliko okrepitvijo, prihaja inženirski genij

Rimac sodeluje z velikani

Podjetje Rimac se primarno ukvarja z razvojem in prodajo lastnih električnih hiperavtomobilov ter sistemov za elektropogon, ki jih uporabljajo velikani avtomobilske industrije. Med njimi najdemo tako Porsche kot Kio in Hyundai. Vsa omenjena podjetja imajo tudi lastniški delež v Rimcu. Porsche ima v lasti 24 odstotkov hrvaškega podjetja, Hyundai pa 13-odstotni lastniški delež. Hyundai in Kia sta lani napovedala 80-milijonsko dodatno investicijo v podjetje Rimac.

Bugatti bolide Avtomoto Buggati Hrvatom? Odločitev pade kmalu. Mate Rimac Automobili Avtomoto Porsche vlaga v hrvaški Rimac, delež že skoraj četrtinski

Rimac in Slovenija

Rimac je v sodelovanju s Samom Omerzelom, nekdanjim ministrom za infrastrukturo v vladi Alenke Bratušek, pred dvema letoma na Dolenjskem odprl podružnico za projekt Hyper E-Car Lab. Del sredstev, točneje 3,4 milijona evrov, sta dobila tudi od države. Več podrobnosti o projektu ni znanih.

Rimac concept two Posel danes Državni milijoni za nekdanjega ministra in hrvaškega Elona Muska
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin