Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
10.42

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Richard Lugner Dunaj operni ples Priscilla Presley

Petek, 9. 2. 2024, 10.42

2 meseca, 2 tedna

Spektakel na Dunaju: nekdanja Presleyjeva žena prišla v družbi milijonarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Priscilla Presley se je v četrtek udeležila tradicionalnega opernega plesa na Dunaju. Prišla je v spremstvu dunajskega podjetnika in enega najbolj znanih obiskovalcev tega plesa Richarda Lugnerja, ki vsako leto na ples povabi ugledne osebnosti. Posnetek s plesa si oglejte zgoraj.

Dunajski operni ples je spektakel, na katerem se vsako leto zbere več kot pet tisoč glamuroznih gostov iz sveta slavnih, politike in gospodarstva. Tradicionalno se plesa udeleži slavna oseba, ki jo kot svojo spremljevalko povabi dunajski podjetnik in milijonar Richard Lugner. Njegova letošnja gostja je bila 78-letna Priscilla Presley, nekdanja žena Elvisa Presleyja, ki je za ples oblekla osupljivo obleko z bleščicami in jo dopolnila z veliko črno pentljo. 

Med preteklimi Lugnerjevimi spremljevalkami so bile Kim Kardashian, Goldie Hawn, Pamela Anderson in Lily James, lansko leto pa ga je spremljala ameriška igralka in podnebna aktivistka Jane Fonda. "Je odlična ženska, ki je v svojem življenju veliko dosegla," je o 86-letni oskarjevki lani dejal 91-letnik.

Richard Lugner je na letošnji operni ples pripeljal nekdanjo ženo Elvisa Presleyja. | Foto: Reuters Richard Lugner je na letošnji operni ples pripeljal nekdanjo ženo Elvisa Presleyja. Foto: Reuters

Jane Fonda
Trendi "Pepelka" Jane Fonda na operni ples prišla v izposojeni obleki

Priscilla Presley si je v torek ogledala avstrijsko prestolnico. Vodila je tudi tamkajšnjo pihalno godbo in z oboževalci delila avtograme. 

Priscilla Presley in Richard Lugner na novinarski konferenci pred dunajskim opernim plesom. | Foto: Reuters Priscilla Presley in Richard Lugner na novinarski konferenci pred dunajskim opernim plesom. Foto: Reuters

Vstopnice so stale 385 evrov

Tradicionalni operni ples v Dunajski državni operi vsako leto pripravijo na četrtek pred pepelnično sredo. Letošnji ples je bil 66. po vrsti. Udeležilo se ga je 5150 obiskovalcev, najvztrajnejši pa so se lahko vrteli do pete ure zjutraj. Dogodek je bil razprodan, vstopnice zanj pa so stale 385 evrov, od tega je 35 evrov dobrodelnega prispevka.

Če je bil lanski v znamenju operet, je bila tokrat ponovno v ospredju opera. Prvi pevski vložek večera je pripadel ženskemu duetu Eline Garanče in Serene Saenz, ki sta izvedli Barkarolo iz Hoffmannovih pripovedk. Nastopil je tudi tenorist Piotr Beczala z arijami iz oper Carmen in Don Carlos ter Granado Agustina Larasa.

Pri preoblikovanju notranjosti zgradbe v plesno dvorano je sodelovalo okrog 500 delavcev. Za postavitev dvorane so morali delavci položiti okrog 170 plošč v velikosti dveh kvadratnih metrov. Dvorano so opremili tudi z drugimi elementi, ki so jih posebej za dogodek pripeljali iz skladišča v Spodnji Avstriji.

Fotogalerija
1 / 9

Preberite tudi:

operni ples
Trendi Na Dunaju se pripravljajo na operni ples
Jane Fonda
Trendi Jane Fonda pred dunajskim opernim plesom: To so zločinci
Ne spreglejte