Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2024,
11.23

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Donald Trump Ivanka Trump Melania Trump

Torek, 27. 2. 2024, 11.23

2 meseca

Nekdanja dopisnica iz Bele hiše v novi knjigi tudi o prepirih med Melanio in Ivanko Trump

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Melania Trump, Ivanka Trump, Donald Trump | Melania naj bi Ivanko klicala princeska, v Beli hiši so ju le redko videli skupaj, nikoli pa nista skupaj gostili kakšnega dogodka. | Foto Guliverimage

Melania naj bi Ivanko klicala princeska, v Beli hiši so ju le redko videli skupaj, nikoli pa nista skupaj gostili kakšnega dogodka.

Foto: Guliverimage

V ZDA je nedavno izšla knjiga z naslovom Ameriška ženska (American Woman), v kateri nekdanja dopisnica New York Timesa iz Bele hiše Katie Rogers med drugim opisuje prepire med nekdanjo prvo damo Melanio Trump in hčerko njenega moža Ivanko v času vladanja nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, poroča ameriška televizija NBC.

Melania Trump naj bi bila v "epski vojni" z Ivanko Trump glede pisarniških prostorov v Beli hiši in več drugih zadev, tudi po selitvi naj bi vodila pogajanja z možem glede predporočne pogodbe, Rogersova piše v knjigi, ki sicer obravnava preobrazbo sodobne prve dame ZDA od Hillary Clinton do Jill Biden.

Ivanka Trump naj bi odsotnost prve dame izkoristila, da prevzame njeno vlogo

Po navedbah avtorice je Melania Trump po moževi zmagi na volitvah leta 2016 in posledičnem odhodu v Washington ostala v New Yorku, ker je želela ostati s takrat desetletnim sinom Barronom, dokler ta ne konča šolanja. Ivanka Trump naj bi odsotnost prve dame izkoristila, da prevzame njeno vlogo, zasede pisarniške prostore v vzhodnem krilu Bele hiše in jih iz prostorov za prvo damo spremeni v prostor za prvo družino.

Melania naj bi Ivanko klicala princeska, v Beli hiši so ju le redko videli skupaj, nikoli pa nista skupaj gostili kakšnega dogodka. Pred obiskom Afrike naj bi bil njun prepir glede urnika tako oster, da je moral posredovati takratni vodja kabineta Bele hiše John Kelly. Melania je potem odpotovala oktobra 2018, Ivanka pa aprila 2019.

Ivanka je s svojim možem Jaredom Kushnerjem postala svetovalka nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. | Foto: Guliverimage Ivanka je s svojim možem Jaredom Kushnerjem postala svetovalka nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. Foto: Guliverimage

Rogersova v svoji knjigi še navaja, da je Melania menila, da delovanje Trumpovih otrok v Beli hiši ni ustrezno in je možu to tudi svetovala, vendar neuspešno. Ivanka je z možem Jaredom Kushnerjem postala svetovalka nekdanjega predsednika, njegova sinova Donald mlajši in Eric pa sta mu svetovala med kampanjo.

Donald Trump
Novice Trump nadaljuje svoj pohod na volitve

Melania naj bi želela zagotoviti, da bo Barron deležen dediščine

Avtorica ponavlja tudi znano zgodbo o tem, da se Melania ni takoj preselila v Belo hišo, ker se je pogajala o spremembi predporočne pogodbe v korist sina Barrona. Dodaja pa, da so se pogajanja nadaljevala tudi po selitvi. Melania naj bi želela zagotoviti, da bo Barron deležen dediščine, če bo vajeti družinskih poslov prevzela Ivanka.

Bo v primeru Trumpove zmage na volitvah Melania ostala na Floridi?

Melania Trump je v primerjavi z možem sprejela poraz na predsedniških volitvah leta 2020 in Rogersova je zapisala, da naj bi k temu pripomogla možnost vrnitve k mirnemu življenju na Floridi, ki ji bolj ustreza. Donald Trump sicer letos znova kandidira za predsednika, Melanie pa med kampanjo ni na spregled, moža prav tako do zdaj ni spremljala med procesi na sodiščih. Rogersova ugiba še, da bo Melania Trump morda tudi v primeru moževe zmage na volitvah tokrat ostala na Floridi.

Oglejte si še:

Melania Trump
Novice Melania spet spregovorila o Sloveniji #video
Pogreb Amalije Knavs, Trump
Trendi Poslovili so se od Amalije Knavs, Melanii ušla slovenska beseda #video
Ne spreglejte