Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2024,
8.23

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

zdravljenje bolezen Nina Osenar Kontrec

Nedelja, 24. 3. 2024, 8.23

1 mesec

Izpoved Nine Osenar Kontrec: Grozila mi je odpoved vseh notranjih organov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86
Nina Osenar, predstavitev knjige V objemu življenja | "Ko je zdravnica na urgenci grozila s socialno službo in odvzemom sina, če se ne bom odločila za hospitalizacijo na psihiatrijo, češ da s svojim stanjem slabo vplivam nanj, se je Dejan tako kot že večkrat prej izkazal kot steber stabilnosti, vir moči in trdnjava odločnosti," je Nina Osenar Kontrec povedala v pogovoru za Delo. | Foto Mediaspeed

"Ko je zdravnica na urgenci grozila s socialno službo in odvzemom sina, če se ne bom odločila za hospitalizacijo na psihiatrijo, češ da s svojim stanjem slabo vplivam nanj, se je Dejan tako kot že večkrat prej izkazal kot steber stabilnosti, vir moči in trdnjava odločnosti," je Nina Osenar Kontrec povedala v pogovoru za Delo.

Foto: Mediaspeed

"Ni prijetno iz bolniške postelje spremljati odraščanja otroka v najbolj občutljivih zgodnjih letih. Grozila mi je odpoved vseh notranjih organov, malčki pa so neskončno čuteči. Tudi zanj ni bilo prijetno spremljati hirajoče mame," je o svoji bolezni v intervjuju za Delo povedala manekenka in voditeljica Nina Osenar Kontrec.

Nina Osenar, predstavitev knjige V objemu življenja
Trendi Nina Osenar Kontrec iskreno: Boga sem prosila, naj me vzame k sebi

Kot je pojasnila, še ni povsem ozdravela, a se kljub temu počuti dobro. "Po statistiki bi morali oboleli za sindromom kronične utrujenosti oziroma z mialgičnim encefalomielitisom biti brez simptomov osemnajst mesecev, da bi se jih obravnavalo kot zdrave. Pri meni pa se zelo redko še vedno pojavi utrujenost. Ampak to ni nič, česar se ne bi dalo obvladovati, z veseljem lahko povem, da se počutim dobro," je dejala.

Poudarila je, da gre pri njeni bolezni za specifično stanje, ki ga zdravniki težko diagnosticirajo: "Napačne diagnoze privedejo do napačnega režima zdravljenja in bila bi bolna do konca svojih dni, če ne bi vedela, kako se zdraviti. Obravnava se namreč kot psihična motnja in pomembno se je o tem pogovarjati na glas."

Dejan Kontrec, Nina Osenar
Trendi Nina Osenar Kontrec spregovorila o težki preizkušnji

"Zdravnica na urgenci grozila s socialno službo in odvzemom sina"

"Ključ ozdravitve je v veliki meri v nesebični podpori bližnjih," je povedala in dodala, da se je njen mož Dejan Kontrec, nekdanji hokejist, izkazal za njenega viteza. "Čeprav je bilo neskončno mučno, sem zaradi njega bistveno lažje prebrodila vso kalvarijo. Ni prijetno iz bolniške postelje spremljati odraščanja otroka v najbolj občutljivih zgodnjih letih. Grozila mi je odpoved vseh notranjih organov, malčki pa so neskončno čuteči. Tudi zanj ni bilo prijetno spremljati hirajoče mame, zato sem zajezila svoje trpljenje in se mu, kljub pošastnim bolečinam, vedno iz globine srca nasmehnila," je pojasnila.

"Ko je zdravnica na urgenci grozila s socialno službo in odvzemom sina, če se ne bom odločila za hospitalizacijo na psihiatrijo, češ da s svojim stanjem slabo vplivam nanj, se je Dejan tako kot že večkrat prej izkazal kot steber stabilnosti, vir moči in trdnjava odločnosti," je še povedala v pogovoru za Delo.

Nina Osenar
Trendi Po dolgem času se je v javnosti pojavila Nina Osenar #foto

Nina Osenar Kontrec je lani izdala svoj knjižni prvenec V objemu življenja, v katerem prav tako opisuje težek boj z boleznijo.

Ne spreglejte