Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
19.23

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

čokolada magnezij oreščki korenje brokoli mlečni izdelki

Torek, 12. 8. 2014, 19.23

4 mesece, 1 teden

Si velikokrat zaželite nekaj sladkega? To pomeni, da vam primanjkuje kroma.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko si zaželimo določeno hrano, pa naj bo to čokolada, meso ali sir, to kaže, da nam v telesu primanjkuje določene snovi. Vsako izmed naštetih živil pravzaprav kliče po drugem.

Želja po čokoladi kaže na pomanjkanje magnezija Želja po čokoladi lahko pomeni, da organizmu primanjkuje magnezija. Minerala, ki je nujen za zdrave lase in lepo kožo. Njegova vsebnost v telesu se največkrat lahko zmanjša v drugi polovici menstrualnega cikla, razlog za upad pa je lahko tudi stres. Na količino magnezija v organizmu vpliva uživanje gaziranih pijač, alkohola in kave. Ko začutite potrebo po hrani, si raje privoščite oreščke. Veliko magnezija vsebujejo brazilski oreščki in bučna semena.

Klic po sladkem je posledica pomanjkanja kroma Velika želja po sladkem je lahko posledica pomanjkanja kroma, ki sodeluje pri presnovi glukoze in krepi delovanje inzulina. Raziskave so potrdile, da krom pri diabetikih stabilizira raven sladkorja v telesu.

Poseganje po sladkem v takšnih trenutkih sliko v organizmu le poslabša, saj sladkor tako hitro, kot se dvigne, tudi upade. Zato raje kot po kolaču posezite po živilih, ki so bogata s kromom. Med njimi so korenje, krompir, brokoli in šparglji.

Si želite mesa? Morda vam primanjkuje cinka in železa. Če si neprestano želite mesa, je mogoče, da imate premalo železa in cinka, ta vpliva na zdravje kože in nohtov. Čeprav je rdeče meso najboljši izvor cinka, je kljub vsemu bolje, da na svoj jedilnik raje večkrat uvrstite špinačo, školjke, sir in bučna semena.

Potreba po siru – pomanjkanje kalcija Če si neznansko zaželite sira, to lahko govori tudi o tem, da vam primanjkuje kalcija. Kalcij je pomemben za zdravje zob in kosti ter je nujen tudi za normalno delovanje mišičnega in živčnega sistema. Odličen izvor tega minerala so sardine, losos in lanena semena.

Ne spreglejte