SiolNET. Trendi Zdravje
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šest načinov, kako biti bolj zdravi v pisarni #video

0,28

termometer

delo, pisarna
Ni potrebno veliko, da kljub osemurnemu delovniku ostanete zdravi skozi vse leto. Foto: Getty Images

Če vaše delo zajema osemurno sedenje v pisarni, v kateri občasno delajo tudi bolehni sodelavci, je pomembno, da vsak dan skrbite za svoje zdravje.

zdrava prehrana Trendi Kaj morate vedeti o novi dieti, o kateri se zdaj ogromno govori #video

Pisarne so lahko nemalokrat pravo leglo bacilov. Prehlajeni sodelavci, slabo prezračeni prostori in neočiščene delovne površine k temu samo še dodatno pripomorejo.

Za to, da ne postanete naslednja tarča bolezni, lahko skrbite sami in vsak dan, z majhnimi navadami, ki lahko za zdravje naredijo veliko:

  1. Pijte dovolj vode. Zadostna količina vode je ključna za dobro počutje, zato nanjo nikar ne pozabite. Dodaten plus je, da vsaj enkrat na uro vstanete in se sprehodite ponjo.
  2. Poskrbite za urejen delovni prostor. Če vas kreativni nered spodbuja k boljšemu delu, je to vsekakor dobrodošlo, a razmetana miza nikakor ni rešitev. Pospravite vse papirčke in zavrzite nepotrebne stvari, da bo delo prijetnejše.
  3. Občasno razkužite. Svojo mizo občasno pobrišite z razkužilnimi robčki, s katerimi boste pregnali vsaj nekaj bacilov in poskrbeli za bolj čisto delovno okolje.
  4. V predalu imejte zalogo zdravih prigrizkov. Če se ob napadu lakote najraje sprehodite do avtomata s hrano, to raje nadomestite s "predalom dobrega počutja". V predalu mize si uredite kotiček zdravih prigrizkov: oreščkov, suhega sadja in semen.
  5. Omejite kavo. Če vam kava večinoma dvigne raven energije, a jo kmalu spusti na prenizko raven za delo, jo raje omejite. Namesto druge ali tretje si raje privoščite zeleni čaj ali pomarančni sok, saj bosta na vas bolje vplivala.
  6. Malico izkoristite za sprehod. Kadar vam čas dopušča, malico pojejte zunaj med kratkim sprehodom. Svež zrak in malce odklopa bosta naredila čudeže in v pisarno se boste vrnili z veliko več energije.

Urejen delovni prostor zelo pripomore k boljšemu počutju. Urejen delovni prostor zelo pripomore k boljšemu počutju. Foto: Getty Images

Preberite tudi:

Španija Trendi To so najbolj zdrave države na svetu. Kje je Slovenija? dremež Trendi Kako z dremežem izboljšati svoje zdravje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin