Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
14.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
zobozdravnik

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 14.18

8 let, 3 mesece

Polepšajmo si dan s filmskim nasmehom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Z nasmehom, ki razkriva zdrave in bleščeče zobe, lahko naredimo najboljši prvi vtis, saj so zobje ena prvih podrobnosti, ki jih zaznamo pri sogovorniku.

Naša zunanja podoba je v veliki meri odvisna od našega nasmeha, ki veliko pove o tem, kakšna je naša osebnost. Z lepimi in zdravimi zobmi bomo tako na sogovornika naredili odličen prvi vtis, saj so zdravi zobje tudi odraz splošnega zdravja in dobrega počutja.

Še bolj pomembno pa je morda to, da smo z bleščečim nasmehom veliko bolj samozavestni in zadovoljni. Tako bomo z lepim nasmehom polepšali dan vsem ljudem okrog nas.

Z naravno bleščečimi zobmi, s kakršnimi se lahko pohvalijo najlepše filmske lepotice, se žal ne morejo pohvaliti vsi ljudje, ki kljub redni negi in veliko vloženega truda svoj nasmeh raje sramežljivo skrivajo.

Z estetskim zobozdravstvom do bleščečih zob

Moderna stomatologija je z vrhunskimi materiali in tehnologijami tako napredovala, da lahko prav vsakemu vrne veselje do nasmeha in sproščenega druženja. Lepi zobje niso več samo stvar redkih privilegirancev, ki jih občudujemo na filmskem platnu, ampak so s pomočjo modernega estetskega zobozdravstva lahko povsem dostopni prav vsem ljudem, ki si želijo filmskega nasmeha.

Marsikdo ima kljub rednim obiskom pri zobozdravniku, ki sicer takoj opazi zobno gnilobo, odmikanje dlesni, obrabljanje sklenine in druge nevšečnosti v ustni votlini, na splošno težave z videzom zob in mu geni niso namenili naravno sijočega nasmeha. Nad takšnim položajem ne smemo obupavati, saj obstajajo vsem dostopne rešitve za estetske težave naših zob.

Zlata pravila za čiste in zdrave zobe

Prvi korak k zdravemu nasmehu je skrbna in temeljita ustna higiena:

- ščetkanje večkrat dnevno, - redna menjava zobne ščetke, - uporaba zobne nitke, - ščetkanje jezika in ustnega neba in - splakovanje z ustno vodico.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na pravilno prehrano, obiske pri zobozdravniku in veliko gibanja. Tudi gibanje pripomore k lepim zobem. Z gibanjem se namreč zvišuje kostna masa, tako telo za močne kosti ne jemlje kalcija, fosforja in drugih mineralov iz zobne sklenine.

Ne spreglejte