SiolNET. Trendi Zdravje
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Instagram bo odstranil objave, ki obljubljajo čudežno hujšanje

0,24

termometer

Dieta
Objave, ki oglašujejo izdelke za čudežno izgubo odvečnih kilogramov, bodo pri Instagramu popolnoma odstranili. Foto: Getty Images

Predstavniki družbenega omrežja Instagram so sporočili, da bodo na priljubljenem omrežju omejili objave, ki so povezane z izdelki za hujšanje in kozmetičnimi operacijami. Nekatere od teh objav uporabnikom, ki so mlajši od 18 let, ne bodo več dostopne, vsebine, ki oglašujejo izdelke za čudežno izgubo odvečnih kilogramov, pa bodo popolnoma odstranili.

"Hočemo, da Instagram predstavlja pozitiven prostor za vsakogar, ki ga uporablja. S temi ukrepi želimo zmanjšati pritisk, ki ga ljudje včasih lahko doživljajo tudi kot posledico uporabe družbenih omrežij," je novosti komentirala predstavnica Instagrama Emma Collins.

hrana Instagram Trendi To so jedi, ki jih uporabniki Instagrama največkrat objavljajo #video

Vsebine, ki se nanašajo na hujšanje, bodo skrili pred nepolnoletnimi uporabniki

Nerealistične objave, ki oglašujejo izdelke za čudežno hujšanje, bodo pri Instagramu popolnoma odstranili, medtem ko bodo vsebine, ki se nanašajo na izdelke za hujšanje in kozmetične operacije, skrili pred uporabniki, ki so mlajši od 18 let. Gre za izdelke, kot so na primer čaji za razstrupljanje, lizike za hujšanje in drugi prehranski dodatki, ki imajo samo odvajalni učinek.

Nerealistične objave, ki oglašujejo izdelke za čudežno hujšanje, bodo pri Instagramu popolnoma odstranili, medtem ko bodo vsebine, ki se nanašajo na izdelke in pripomočke za hujšanje ter kozmetične operacije, skrili pred uporabniki, ki so mlajši od 18 let. Nerealistične objave, ki oglašujejo izdelke za čudežno hujšanje, bodo pri Instagramu popolnoma odstranili, medtem ko bodo vsebine, ki se nanašajo na izdelke in pripomočke za hujšanje ter kozmetične operacije, skrili pred uporabniki, ki so mlajši od 18 let. Foto: Reuters

Uporabnikom bodo ob tem dali možnost, da vsebine, za katere menijo, da kršijo omenjene smernice, prijavijo, pristojni pa bodo nato odločili, ali gre res za kršitve. Opisane spremembe bodo zaživele tudi na Facebooku, ki je lastnik Instagrama, vendar bodo – tako poroča BBC – veljale le za uporabnike, ki jih Instagram prepoznava kot nepolnoletne. Ob vzpostavitvi uporabniškega računa Instagram od uporabnika namreč ne zahteva rojstnega datuma, pač pa zgolj, da navede, ali je mlajši oziroma starejši od 18 let.

Zaskrbljenost zaradi učinkov, ki jih imajo izdelki za hujšanje na mladostnike, po poročanju BBC po svetu narašča. V Angliji so nekateri predstavniki zdravstvenih oblasti februarja letos pozvali k prepovedi oglasov, ki jih na družbenih omrežjih promovirajo zvezdniki in ki uporabnikom obljubljajo izgubo odvečnih kilogramov.

Slavne živali Trendi Spoznajte največje živalske zvezde Instagrama #video

Izdelki za hujšanje imajo na telesno in duševno zdravje mladih škodljive posledice

Kot opozarjajo strokovnjaki, imajo ti izdelki škodljive posledice na telesno in duševno zdravje mladih. Poteza Instagrama, da tovrstne vsebine skrije pred nepolnoletnimi mladostniki, so v javnosti že naletele na odobravanje. Igralka in zagovornica družbenega gibanja za pozitivno samopodobo Jameela Jamil je že poudarila, da gre za veliko zmago v boju proti dietni industriji.

"Facebook in Instagram sta zavzela stališče, da je treba zaščititi telesno in duševno zdravje ljudi na spletu, kar je pomembno sporočilo za svet," je dejala Jamilova, ki je zaradi promoviranja pripravkov in izdelkov za hitro hujšanje že javno kritizirala raperko Cardi B in članice zvezdniškega klana Kardashian.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin