SiolNET. Trendi Zdravje
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi se bolj vestno mazali s kremo za sončenje, če bi bila zastonj?

0,60

termometer

Brezplačna krema za zaščito pred soncem
Foto: Facebook

V vse več ameriških mestih na javnih površinah postavljajo točke, kjer je ljudem na voljo brezplačna krema za zaščito pred soncem.

Že lani so v Bostonu in Miamiju v parkih, ob javnih plažah in bazenih postavili več dozirnikov s kremo za zaščito pred soncem, s katero se lahko mimoidoči brezplačno namažejo. Letos se akcija širi, o postavitvi takšnih točk razmišljajo tudi v New Yorku.

"Kožni rak je resna grožnja in oblasti bi ji morale posvetiti več pozornosti," je dejal newyorški finančni nadzornik Scott Stringer, ki predlaga postavitev dozirnikov v vseh mestnih parkih, na igriščih, ob bazenih in na obali.

V Bostonu so dozirnike z brezplačno kremo z zaščitnim faktorjem 30 postavili v parkih in na otroških igriščih ter na drugih javnih površinah, kjer so ljudje izpostavljeni soncu. V Bostonu so dozirnike z brezplačno kremo z zaščitnim faktorjem 30 postavili v parkih in na otroških igriščih ter na drugih javnih površinah, kjer so ljudje izpostavljeni soncu. Foto: Facebook

V Bostonu, od koder nameravajo letos mrežo dozirnikov razširiti še v druga mesta na severovzhodu ZDA, projekt financirajo javne zdravstvene organizacije, medtem ko so v Miamiju mestne oblasti sklenile posel s proizvajalcem sončnih krem in jim za postavitev dozirnikov ni bilo treba nameniti niti centa davkoplačevalskega denarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin