Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 11. 2020,
15.06

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

živali narava dokumentarec Viasat Nature TV Telekoma Slovenije

Torek, 24. 11. 2020, 15.06

3 leta, 5 mesecev

November na Viasat Nature

Zgodbi o tigrskem alfa samcu in samici snežnega panterja

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
November 2020 na Viasat Nature | Dokumentarec Iskanje Sultana nam bo razkril zanimivo zgodbo o indijskem tigru Sultanu. | Foto Earth Touch

Dokumentarec Iskanje Sultana nam bo razkril zanimivo zgodbo o indijskem tigru Sultanu.

Foto: Earth Touch

Televizijski program Viasat Nature vam prinaša najboljše oddaje o divjini ter navdihujočih osebnih stikih med ljudmi in živalmi. Preverite, katere zanimive vsebine si boste na njem lahko ogledali novembra.

November 2020 na Viasat History
Trendi Iskanje svetega grala in izgubljene Atlantide
Iskanje Sultana (Looking for Sultan)

V nedeljo, 22. novembra, ob 13. uri. │ 1 x 60 min. │ Foto: Earth Touch | Foto: V nedeljo, 22. novembra, ob 13. uri. │ 1 x 60 min. │ Foto: Earth Touch

Ta dokumentarec spremlja zgodbo o tigru Sultan, odraščajočemu bodočemu alfa samcu v rezervatu Ranthambore v Indiji, ki je nenadoma izginil. Oče in sin, filmarja Mike in Gautam Pandey, sta ga spremljala in snemala, odkar je bil še mladiček, in si zdaj prizadevata povezati dogodke, da bi rešila skrivnost.

V Ranthamboru je med leti 2012 in 2017 izginilo več kot 12 tigrov. Za mlade tigre med njimi se običajno domneva, da so postali žrtev divjih lovcev oziroma so se ti enostavno izgubili za vselej, toda naša zgodba je precej bolj zapletena.

Ta dokumentarec obravnava širša vprašanja, povezana z zaščito tigrov, njihovim odnosom s človekom, s katerim si delijo življenjski prostor, ter različna prizadevanja za njihovo ohranitev v Indiji. Vse to bomo raziskovali na podlagi zgodbe o Sultanu.

November 2020 na Epic Drama
Trendi Veterinarska družina, ki skrbi tako za živali kot za ljudi
Gorska kraljica Gyamo (Gyamo - Queen of the Mountains)

V nedeljo, 29. novembra, ob 13. uri. │ 1 x 60 min. │ Foto: Earth Touch | Foto: V nedeljo, 29. novembra, ob 13. uri. │ 1 x 60 min. │ Foto: Earth Touch

Snežni leopardi so redka vrsta in jih je težko ujeti s kamero. Te živali so se razvile za življenje v nekaterih najbolj negostoljubnih pogojih na planetu. Preživetje tega vrhunskega plenilca pomeni, da je življenjski prostor zdrav in raznovrsten.

Gyamo, samica snežnega leoparda, in njena dva mladička so izginili, odkar se je pojavil samec snežnega leoparda. Oče in sin, Mike in Gautam Pandey, se odpravita poiskati to družino.

Ta dokumentarec si prizadeva preučiti življenje in izzive snežnega leoparda z namenom, da bi našli rešitve za ohranitev te izmuzljive mačke in njenega življenjskega prostora, preden ta izgine za vselej.

Superkategorija Liffe
Trendi Podoživite pretekle izdaje Liffa

Program Viasat Nature je na televiziji Telekoma Slovenije na pr. mestu 129.*

Program je vključen v programske opcije MINISTANDARD in MEGA HD ter omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat Nature.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte