Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2019,
20.43

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

TV-serija dramska serija Epic Drama TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 28. 2. 2019, 20.43

4 leta, 6 mesecev

Marec na Epic Drama

Mafijski detektiv, ki razkrije mrežo korupcije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Marec na Epic Drama | Naslovni lik serije Mafijski detektiv Maltese, visoki policijski uradnik v agenciji za boj proti drogam Dario Maltese, v spopadu s sicilijansko mafijo tvega svoje življenje in življenja tistih, ki so mu blizu. | Foto ITV Global

Naslovni lik serije Mafijski detektiv Maltese, visoki policijski uradnik v agenciji za boj proti drogam Dario Maltese, v spopadu s sicilijansko mafijo tvega svoje življenje in življenja tistih, ki so mu blizu.

Foto: ITV Global

Na TV-programu Epic Drama domujejo najboljše in najbolj epske zgodovinske dramske serije. Preverite, katere vrhunske vsebine bomo na njem lahko spremljali marca.

Marec na Viasat History
Trendi Tri velike skrivnosti in cesta, ki je oblikovala svet
Mafijski detektiv Maltese

Premierno od sobote, 2. marca, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: ITV Global

 | Foto: Premierno od sobote, 2. marca, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min. │ Foto: ITV Global

Med ustvarjalci serije sta priljubljena scenarista Leonardo Fasoli in Maddalena Ravagli. Oba slovita po svojem sodelovanju pri italijanski kriminalni dramski seriji Gomora. Prvi je sodeloval tudi pri seriji 48 ore (48 ur), druga pa pri seriji La squadra (Ekipa).

Sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja se operacija predelave heroina iz Marseilla prestavi na Sicilijo ter tako povzroči obsežno preoblikovanje največje kriminalne združbe na svetu – mafije.

Marec na Epic Drama | Foto: Hkrati se komisar Dario Maltese, visoki policijski uradnik v agenciji za boj proti drogam, vrne v svoje rodno mesto Trapani, kjer se spopade s smrtjo svojega očeta in odkrije, da je dolga roka kriminala bližje, kot si je kdaj koli predstavljal.

Dario naposled razkrije zapleteno mrežo korupcije in brezzakonja, kjer morilci in kriminalci sodelujejo z močnimi in nedotakljivimi someščani, med katerimi so tudi vladni predstavniki.

Komisar tvega življenje v boju z morilci, te pa čaka bogata nagrada za njegov umor. V teh okoliščinah mu umorijo številne prijatelje in skoraj tudi žensko, v katero se je zaljubil.

Marec na Viasat Explore
Trendi Vstopite v tvegan svet pomorskega reševanja
Gospa Wilson

Vse epizode v petek, 8. marca, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min. │ Foto: All3Media

 | Foto: Vse epizode v petek, 8. marca, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min. │ Foto: All3Media

Ta ganljiva drama v treh delih je zasnovana po navdihu spominov Alison Wilson, babice igralke in dobitnice zlatega globusa Ruth Wilson, ter del Tima Crooka o Alexandru Wilsonu.

Marec na Epic Drama | Foto: Leto 1963. Alison Wilson ob prihodu domov najde svojega moža Alexandra mrtvega. Kmalu zatem se na njenih vratih nepričakovano pojavi ženska, ki se izdaja za Alecovo "resnično ženo".

Alison se poda na raziskovalno misijo, da bi odkrila, kdo je bil v resnici njen mož, toda hitro postane jasno, da je Alec svoje skrivnosti – od njune romance v času vojne, ko je delal za tajno službo, do skrivnostnega obdobja v Indiji – odnesel v grob.

Alison hrepeni po resnici, medtem pa njena odkritja ogrožajo njen skrbno oblikovani svet.

Marec na Viasat Nature
Trendi Nenavadna živalska prijateljstva
The Line (Un Village Francais)

Nadaljevanje od petka, 1. marca, ob 14.50. │ Sezoni: 5. in 6.│ Št. epizod: 24 x 60 min. │ Foto: Kew Media

 | Foto: Nadaljevanje od petka, 1. marca, ob 14.50. │ Sezoni: 5. in 6.│ Št. epizod: 24 x 60 min. │ Foto: Kew Media

Serija je v zadnjih letih prejela priznanji francoskega združenja kritikov serij (L'Association des Critiques de Séries). Audrey Fleurot je bila nominirana za igro, Thierry Godard pa je leta 2015 slavil v kategoriji najboljšega igralca.

Marec na Epic Drama | Foto: V peti sezoni vaščani zrejo v oči koncu vojne. Člani odporniškega gibanja se pripravljajo na prihod zaveznikov. Ozračje je izredno kaotično, saj je prometna infrastruktura v razsulu, Villeneuve pa je pod oblastjo milice.

Zaščititi je treba judovske prebivalce, medtem ko morajo odporniki in CDL koordinirati izgon Nemcev. Vaščani hlepijo po maščevanju, proslaviti je treba osvoboditev, zaloge hrane pa so kritično nizke ...

V šesti sezoni se selimo v jesen 1945, ko se prebivalci Villeneuva spopadajo s posledicami vojne. Sojenja zasenčijo vsakodnevno življenje, saj se vaščani izmenjujejo na prostoru za priče in se vršijo usmrtitve izdajalcev.

Čustva so razgreta, politika pa se strmo nagiba proti komunizmu. Kakšna usoda čaka vas Villeneuve in njene prebivalce?

Sivo območje v videoteki Pickbox
Trendi Tri stvari, ki jih morate vedeti o napeti skandinavski seriji Sivo območje

Program Epic Drama je na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 251, program Epic Drama HD pa na programskem mestu 252.*

Prvi je vključen v programski opciji STANDARD in MEGA HD, drugi v programsko opcijo MEGA HD, oba programa pa omogočata funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Epic Drama.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte