SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
TV-priporočila

Iz Rusije z ljubeznijo do filma

TV-priporočila: ruski film
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

V tokratnih TV-priporočilih vam predstavljamo deset vrhuncev ruske kinematografije, vključno z zmagovalnim filmom 30. Liffa – pretresljivo dramo Prekla.

Januar 2021 na Epic Drama Trendi To je verjetno najboljša TV-serija, ki je še ne poznate

Prekla (Dilda/Beanpole, 2019)

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada in se skupaj spopadata s posledicami vojne vihre. Film je prejel vodomca in nagrado za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled v Cannesu. • Film je na voljo v videoteki DKino. Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada in se skupaj spopadata s posledicami vojne vihre. Film je prejel vodomca in nagrado za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled v Cannesu. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Nočna straža (Nochnoy dozor/Night Watch, 2004)

Izjemno uspešna akcijska srhljivka Timurja Bekmambetova temelji na istoimenskem romanu Sergeja Lukjanenka, zgodba, umeščena v Moskvo, pa spremlja večni spopad med silami svetlobe in teme. Ko se med njima poruši krhko ravnovesje, svetu grozi vojna, ki lahko pripelje do katastrofe. • V torek, 5. 1., ob 1.30 na FOX Movies.* Izjemno uspešna akcijska srhljivka Timurja Bekmambetova temelji na istoimenskem romanu Sergeja Lukjanenka, zgodba, umeščena v Moskvo, pa spremlja večni spopad med silami svetlobe in teme. Ko se med njima poruši krhko ravnovesje, svetu grozi vojna, ki lahko pripelje do katastrofe. • V torek, 5. 1., ob 1.30 na FOX Movies.*

Leviatan (Leviafan/Leviathan, 2014)

Moralno kompleksna drama, umeščena na podeželje Putinove Rusije. Nagrada za najboljši scenarij na festivalu v Cannesu ter zlati globus in nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film! • V videoteki DKino. Moralno kompleksna drama, umeščena na podeželje Putinove Rusije. Nagrada za najboljši scenarij na festivalu v Cannesu ter zlati globus in nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film! • V videoteki DKino.

Dnevna straža (Dnevnoy dozor/Day Watch, 2006)

Moški, ki se bojuje v vojni med Svetlobo in Temo, dobi v roke sredstvo, s katerim lahko ponovno obudi življenje v Moskvi, ki jo je skoraj uničil apokaliptični dogodek. Nadaljevanje Nočne straže prav tako odlikuje kombinacija vrhunskih učinkov, izjemnih akcijskih sekvenc in prave groze. • V sredo, 6. 1., ob 1.25 na FOX Movies.* Moški, ki se bojuje v vojni med Svetlobo in Temo, dobi v roke sredstvo, s katerim lahko ponovno obudi življenje v Moskvi, ki jo je skoraj uničil apokaliptični dogodek. Nadaljevanje Nočne straže prav tako odlikuje kombinacija vrhunskih učinkov, izjemnih akcijskih sekvenc in prave groze. • V sredo, 6. 1., ob 1.25 na FOX Movies.*

Brez ljubezni (Neljubov/Loveless, 2017)

Ruski cineast Andrej Zvjagincev (Leviatan) svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame. Nagrada žirije v Cannesu ter nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film. • V videoteki DKino. Ruski cineast Andrej Zvjagincev (Leviatan) svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame. Nagrada žirije v Cannesu ter nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film. • V videoteki DKino.

TV-priporočila: top filmi leta 2020 Trendi Začnite leto 2021 z dobrimi filmi

Ledolomilec (Ledokol/The Icebreaker, 2016)

Film katastrofe deloma temelji na resničnih dogodkih iz leta 1985 in opisuje zgodbo posadke ledolomilca, ki je bil kar 133 dni ujet v antarktičnem ledu. • V petek, 8. 1., ob 21.45 na Dom Kino.** Film katastrofe deloma temelji na resničnih dogodkih iz leta 1985 in opisuje zgodbo posadke ledolomilca, ki je bil kar 133 dni ujet v antarktičnem ledu. • V petek, 8. 1., ob 21.45 na Dom Kino.**

Kako sem preživel to poletje (Kak ja provjol etim letom, 2010)

Za zlatega berlinskega medveda nominiran psihološki triler Alekseja Popogrebskega spremlja dva posameznika, ki se znajdeta ujeta v neskončnem ledu ruske Arktike, tisoč milj od najbližje civilizacije.• V videoteki DKino. Za zlatega berlinskega medveda nominiran psihološki triler Alekseja Popogrebskega spremlja dva posameznika, ki se znajdeta ujeta v neskončnem ledu ruske Arktike, tisoč milj od najbližje civilizacije.• V videoteki DKino.

Admiral (2008)

Eden najdražjih ruskih filmov predstavi življenjsko zgodbo admirala Kolčaka – junaka prve svetovne vojne, raziskovalca in mornariškega poveljnika, ki je imel pomembno vlogo v februarski revoluciji in ruski državljanski vojni. • V videoteki DKino. Eden najdražjih ruskih filmov predstavi življenjsko zgodbo admirala Kolčaka – junaka prve svetovne vojne, raziskovalca in mornariškega poveljnika, ki je imel pomembno vlogo v februarski revoluciji in ruski državljanski vojni. • V videoteki DKino.

Nostalgija (Nostalghia/Nostalgia, 1983)

Delno avtobiografski film Andreja Tarkovskega govori o ruskem poetu, ki s prevajalcem obišče Italijo zaradi raziskovanja o ruskem skladatelju iz 18. stoletja. Nominacija za zlato palmo in nagrada za najboljšo režijo v Cannesu. • V petek, 8. 1., ob 4.14 na HRT 3.** Delno avtobiografski film Andreja Tarkovskega govori o ruskem poetu, ki s prevajalcem obišče Italijo zaradi raziskovanja o ruskem skladatelju iz 18. stoletja. Nominacija za zlato palmo in nagrada za najboljšo režijo v Cannesu. • V petek, 8. 1., ob 4.14 na HRT 3.**

Poštarjeve bele noči (Belje noči poštalona Alekseja Trjapicina, 2014)

Skozi oči resničnega podeželskega poštarja se odvije zgodba o pozabljeni skupnosti in izginjajočem načinu življenja v ruralnih zakotjih ruskega severa. Presunljiva, umirjena in nežno humorna mešanica dokumentarca in fikcije je veteranskemu režiserju Andreju Končalovskemu prinesla beneškega leva za najboljšo režijo. • V videoteki DKino. Skozi oči resničnega podeželskega poštarja se odvije zgodba o pozabljeni skupnosti in izginjajočem načinu življenja v ruralnih zakotjih ruskega severa. Presunljiva, umirjena in nežno humorna mešanica dokumentarca in fikcije je veteranskemu režiserju Andreju Končalovskemu prinesla beneškega leva za najboljšo režijo. • V videoteki DKino.

Januar 2021 na Viasat Explore Trendi Avstralski večeri z lovci na jastoge

Napovednik filma Prekla:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
FOX Movies 216│ 217 (HD) DA
HRT 3** 707 DA
Dom Kino** 735 NE

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.

30 kovancev Trendi 30 kovancev za izdajo Jezusa Kristusa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin