SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,09

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Z Liffa v videoteko DKino!

Brez ljubezni (Neljubov/Loveless)

0,09

termometer

Brez ljubezni
Foto: FIVIA – Vojnik

Ruski cineast Andrej Zvjagincev (Leviatan) svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame. Nagrada žirije v Cannesu ter nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film!

Rusija, Francija, Nemčija, Belgija │ 2017 │ 122 min. │ Drama

R: Andrej Zvjagincev│ I: Marjana Spivak, Aleksej Rozin, Matvej Novikov

Ocena IMDb: 7,7/10│ Rotten Tomatoes: 94 % │ Uporabniki Googla: 80 %

Ženja in Boris prestajata težko ločitev, polno zamer, frustracij, obtožb in očitkov. Oba sta že našla nova življenjska partnerja in komaj čakata, da se znebita drug drugega ter obrneta nov list.

Filmski kotiček Telekoma Slovenije na 29. Liffu Trendi Telekom Slovenije bo obiskovalce Liffa znova razvajal z brezplačnimi filmi #foto #video

Nikogar od njiju ne moti, da se bosta morala ločiti od svojega dvanajstletnega sina Aljoše. A ko je deček priča še enemu od neskončnih burnih prepirov med starši, na lepem izgine.

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

"Brez ljubezni Andreja Zvjaginceva je neprizanesljiva, skrivnostna in strahotna zgodba o duhovnem polomu: drama, odeta v navidezno formo proceduralnega trilerja, prežeta s hipnotično intenziteto in neznosno negotovostjo, ki ji ju uspe ohraniti do samega konca." Peter Bradshaw, The Guardian

Filmi o vzgoji otrok Trendi Filmi o vzgoji otrok #foto #video

"Ruski režiser Andrej Zvjagincev s pretresljivo in prefinjeno večplastno dramo Brez ljubezni znova dokazuje svoj izjemen talent za ustvarjanje do popolnosti izgrajenih dramatskih mikrokozmosov, ki ilustrirajo globoko zakoreninjene patologije ruske družbe." Leslie Felperin, The Hollywood Reporter 

Napovednik filma Brez ljubezni:

Zanimivosti:

 • Zgodbo filma sta navdahnila ruska neprofitna organizacija Liza Alert, posvečena iskanju in reševanju pogrešanih oseb, in želja režiserja Andreja Zvjaginceva, da bi posnel rusko priredbo slovite Bergmanove miniserije Prizori iz zakonskega življenja (1973), za katero pa Zvjagincevu ni uspelo pridobiti pravic.
 • Zvjagincev je film posnel brez finančne podpore ruske države, saj je tamkajšnje ministrstvo za kulturo izrazilo glasno neodobravanje nad njegovim prejšnjim filmom Leviatan (2014), s katerim je režiser opozoril na korupcijo v Rusiji.
  Brez ljubezni
  Mu je pa uspeh odmevnega Leviatana omogočil, da je z lahkoto pridobil sredstva v tujini. Brez ljubezni je tako koprodukcija Rusije, Francije, Belgije in Nemčije.
 • Avdicije za vlogo Aljoše se je udeležilo 250 otrok, v končni izbor pa se jih je uvrstilo šest. Ti so morali odigrati prizor, v katerem deček joče med prepirom staršev.

  Matvej Novikov je bil izbran za vlogo Aljoše, drugi najboljši kandidat Artiom Žigulin pa je v filmu odigral Kuznjecova.
 • Čeprav je bila Marjana Spivak vseskozi glavna kandidatka za vlogo Ženje, je vlogo prejela šele po štirimesečnem iskanju primerne igralke.
Trendi OCENA FILMA: Leviatan

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Leviatan Trendi Leviatan (Leviafan/Leviathan) O telesu in duši Trendi O telesu in duši (Testről és lélekről/On Body and Soul) Obupana Trendi Obupana (Aus dem nichts/In the Fade)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin