Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2021,
13.24

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

holokavst dokumentarec zgodovina Viasat History TV Telekoma Slovenije

Torek, 19. 1. 2021, 13.24

3 leta, 2 meseca

Januar na Viasat History

Dnevi spomina na holokavst

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Januar 2021 na Viasat History | Januar bodo na programu Viasat History zaznamovale dokumentarne vsebine o najtemačnejšem poglavju človeške zgodovine – holokavstu. | Foto Blue Media

Januar bodo na programu Viasat History zaznamovale dokumentarne vsebine o najtemačnejšem poglavju človeške zgodovine – holokavstu.

Foto: Blue Media

Ljubiteljice in ljubitelji zgodovine preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste januarja lahko ogledali na programu Viasat History.

TV-priporočila: zgodovinski spektakli
Trendi Razburljive in gledljive lekcije iz zgodovine
Tematski blok: Sezona spomina na holokavst

Vsako nedeljo od 17. januarja ob 21. uri. │ Foto: ZDF | Foto: Vsako nedeljo od 17. januarja ob 21. uri. │ Foto: ZDF

Največji genocid v človeški zgodovini je pomembna tematika, ki je ne smemo pozabiti. Zato na programu Viasat History dva tedna posvečajo raziskovanju enega najhujših grozodejstev 20. stoletja.

Pri tem bodo preučili resnico in tragično kampanjo nasilja, mučenja in pobojev, ki je terjala življenja šestih milijonov Judov.


Turški potni list (Turkish Passport)

V nedeljo, 24. januarja, ob 21. uri. │ Št. epizod: 1 x 90 min │ Foto: Blue Media | Foto: V nedeljo, 24. januarja, ob 21. uri. │ Št. epizod: 1 x 90 min │ Foto: Blue Media

Med drugo svetovno vojno je bila Turčija nevtralna država, pa vendar je s to državo povezana malo znana in nenavadna zgodba, ki mora biti povedana.

Odkrijte pripovedi turških diplomatov, ki so pomagali reševati življenja v času druge svetovne vojne. Ta dokumentarec opisuje avanture turških diplomatov v Franciji in drugih evropskih državah. Ti so rešili življenje več deset tisočim Judom, s tem ko so jim izdali turške potne liste.


Nekega dne v Auschwitzu (Auschwitz - One Day)

V nedeljo, 31. januarja, ob 21. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min │ Foto: ZDF | Foto: V nedeljo, 31. januarja, ob 21. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min │ Foto: ZDF

Sedemindvajsetega januarja 1945 je Rdeča armada osvobodila koncentracijsko taborišče Auschwitz. Danes to taborišče obravnavamo kot sinonim za holokavst.

Ta dokumentarec pripoveduje zgodbo o običajnem dnevu leta 1944 v koncentracijskem taborišču Auschwitz, pripovedovana zgodba pa temelji na edinstvenem dokumentu, ki ga hranijo v spominskem centru Jad Vašem v Izraelu.

Januar 2021 na Epic Drama
Trendi To je verjetno najboljša TV-serija, ki je še ne poznate

Program Viasat History je na televiziji Telekoma Slovenije  na programskem mestu 106.*

Program je vključen v programsko opcijo MEGA HD in omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat History.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte