Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
10.44

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Jane Goodall princ Harry Meghan Markle

Torek, 14. 4. 2020, 10.44

4 leta

Znana aktivistka v bran princu Harryju: Trenutno mu je "nekoliko težko"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
princ Harry | Harry se težko privaja na življenje zunaj kraljeve družine in čez lužo. | Foto Reuters

Harry se težko privaja na življenje zunaj kraljeve družine in čez lužo.

Foto: Reuters

Potem ko sta se princ Harry in Meghan Markle z Vancouvrovega otoka preselila v Los Angeles, zanju ni bilo lahko, pravi znana aktivistka Jane Goodall, ki je stopila v bran princu Harryju.

Meghan Markle
Trendi Razkrit poklic Meghan Markle, ki je zmedel številne Britance

Znana aktivistka in primatologinja Jane Goodall je razkrila, da je bila v zadnjem času v stiku z britanskim princem Harryjem, ki je 1. aprila z ženo Meghan Markle uradno odstopil od kraljevih dolžnosti.

Ameriškim medijem je razkrila, da se je bilo princu "nekoliko težko" preseliti v Severno Ameriko in da je moral pred ustalitvijo v ZDA sprejeti nekaj pomembnih odločitev v svojem življenju.

"Ne vem, kako bo od zdaj potekala njegova kariera. Sva v stikih in menim, da je vse skupaj zanj nekoliko težko," je razložila.

Harry in Jane sta v lanski septembrski izdaji britanske revije Vogue razglabljala o stanju našega planeta. | Foto: Getty Images Harry in Jane sta v lanski septembrski izdaji britanske revije Vogue razglabljala o stanju našega planeta. Foto: Getty Images

Harry in Jane skupaj v lanski izdaji Vogua

Da sta Harry in Jane dobra prijatelja, ki se medsebojno spoštujeta, sta javnosti razkrila lani v intervjuju za septembrsko izdajo britanske revije Vogue, pri kateri je bila Harryjeva žena Meghan gostujoča urednica. Z Jane sta se pogovarjala predvsem o okolju, odgovornosti in podnebnih spremembah, Harry pa je med drugim razkril, da bo v dobro planeta imel največ dva otroka.

"Največ dva," ji je odgovoril. "Vedno sem menil, da smo si planet zgolj izposodili. In če smo res tako inteligentni, kot mislimo, da smo, bi morali poskrbeti, da generacijam za sabo pustimo nekaj boljšega," je dejal.

princ Harry, Meghan Markle
Trendi Princ Harry bo v dobro planeta imel največ dva otroka #video

Kot vsi se trenutno zadržujeta v zavetju svojega doma

Harry in Meghan v zadnjem času nista veliko komunicirala z javnostjo, oglasila sta se le pretekli teden, ko sta sporočila ime svoje nove organizacije, v okviru katere bosta nadaljevala enako delo kot prej.

Sicer pa naj bi se po poročanju virov, ki jih povzema revija People, trenutno tako kot vsi zadrževala v zavetju svojega novega doma v Los Angelesu, a menda ostajata optimistična. "Kljub trenutnim razmeram v svetu sta pozitivna glede prihodnosti. Veselita se, da bosta kmalu končala prehodno obdobje po sestopu s kraljevih funkcij in uradno začela novo poglavje."

Prehodno obdobje bo trajalo dvanajst mesecev, v tem času pa bosta izgubila pisarno v Buckinghamski palači, ne bosta več prejemala javnih sredstev za opravljanje kraljevih dolžnosti, saj teh ne bo več, prav tako pa ne bosta več uradno predstavljala kraljice Elizabete II. 

S 1. aprilom sta že izgubila naziva "kraljeva visokost", v okviru dogovora pa ne smeta uporabljati niti besede royal oziroma kraljevi. Posloviti sta se morala tudi od znamke Sussex Royal.

Preverite tudi:

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Meghan in Harry v stilu zapustila britansko kraljevo družino #video
Ne spreglejte