Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2019,
11.49

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

princ Harry Meghan Markle Vogue Jane Goodall

Sreda, 31. 7. 2019, 11.49

4 leta, 8 mesecev

Princ Harry bo v dobro planeta imel največ dva otroka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

princ Harry, Meghan Markle | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Britanski princ Harry je razkril, da bosta imela z ženo Meghan Markle največ dva otroka, saj nočeta še dodatno obremeniti okolja.

Princ Harry se je za septembrsko izdajo britanske revije Vogue, pri kateri je bila njegova žena Meghan Markle gostujoča urednica, pogovarjal s primatologinjo Jane Goodall, s katero sta spregovorila predvsem o okolju, odgovornosti in podnebnih spremembah.

"Mi smo edina vrsta na tem planetu, ki misli, da prostor, v katerem živimo, pripada samo nam," je povedal Jane, s čimer se je strinjala in izpostavila, v kako slabem stanju je trenutno Zemlja, ter ga ob tem vprašala, če zdaj zaradi rojstva sina Archieja razmišlja kaj drugače. "Res je drugače," je pritrdil in dodal, da je postal bolj povezan z naravo, ki jo je tudi bolj vzljubil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Earlier this summer HRH The Duke of Sussex met with world renowned ethologist Dr. Jane Goodall for an intimate conversation on environment, activism, and the world as they see it. This special sit-down was requested by The Duchess of Sussex, who has long admired Dr. Goodall and wanted to feature her in the September issue of @BritishVogue, which HRH has guest edited. HRH and Dr. Goodall spoke candidly about many topics including the effects of unconscious bias, and the need for people to acknowledge that your upbringing and environment can cause you to be prejudiced without realising it. The Duke described that “[when] you start to peel away all the layers, all the taught behaviour, the learned behaviour, the experienced behaviour, you start to peel all that away - and at the end of the day, we’re all humans.” • Through @RootsandShoots the global youth service program @JaneGoodallInst founded in 1991, she has created and encouraged a global youth community to recognise the power of their individual strength – that each day you live, you can make a difference. Photos: ©️SussexRoyal / Chris Allerton #ForcesForChange

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

"Vedno sem menil, da imamo planet zgolj na izposojo"

Ko je dejal, da želi več kot enega otroka, ga je znanstvenica, ki zagovarja nujnost omejitve rasti prebivalstva, opomnila, naj nima preveč otrok. "Največ dva," ji je odgovoril. "Vedno sem menil, da imamo planet zgolj na izposojo. In če smo res tako inteligentni, kot mislimo, da smo, bi morali poskrbeti, da generacijam za sabo pustimo nekaj boljšega," je nadaljeval.

Sogovornika sta se strinjala, da je stanje okolja že zdaj strašljivo. "Koliko namigov nam bo še morala dati narava, preden bomo dojeli, kakšno škodo in uničenje povzročamo," je dejal princ Harry.

Video: Planet TV

Gostujoča urednica vojvodinja Susseška poskrbela za posebno izdajo

Posebna izdaja britanskega Vogua je nastajala kar sedem mesecev, Meghan pa je z urednikovanjem začela že med nosečnostjo.

O vsebini, naslovnici, novinarjih in fotografih se je ves čas usklajevala z odgovornim urednikom Edwardom Enninfulom, glavno sporočilo septembrske izdaje pa je bilo opozoriti na vplivne ženske, ki so ali pa še bodo pomembno doprinesle k prepotrebnim spremembam v sodobni družbi.

Preberite tudi:

Meghan Markle
Trendi Meghan Markle pred novim izzivom: prevzela je urednikovanje Vogua #video
Trendi Meghan očitajo plagiatorstvo: je naslovnico Vogua res skopirala? #video
Ne spreglejte