Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2020,
7.41

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Natisni članek

organizacija dobrodelnost princ Harry Meghan Markle

Torek, 7. 4. 2020, 7.41

3 leta, 9 mesecev

Princ Harry in Meghan sta razkrila ime svoje nove organizacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Meghan Markle | Zdaj bosta delovala pod organizacijo Archewell. | Foto Getty Images

Zdaj bosta delovala pod organizacijo Archewell.

Foto: Getty Images

Britanski princ Harry in njegova žena Meghan Markle, ki sta s 1. aprilom uradno odstopila od kraljevih dolžnosti, sta zdaj razkrila novo organizacijo, pod katero bosta nadaljevala svoje dobrodelno delo.

Meghan Markle
Trendi Razkrit poklic Meghan Markle, ki je zmedel številne Britance

Dober teden po uradnem sestopu s kraljevih funkcij sta Meghan Markle in princ Harry sporočila, kako bosta delovala v prihodnje. Ustanovila sta lastno organizacijo in jo poimenovala Archewell.

Kot sta sporočila že ob slovesu od znamke Sussex Royal, ki naj bi jima jo kraljica Elizabeta II. prepovedala uporabljati, potem ko sta se odločila izstopiti iz kraljeve družine, bosta nadaljevala s podobnim delom kot do zdaj: z dobrodelnostjo, prostovoljstvom in opozarjanjem na stiske ljudi.

Za začetek se bosta osredotočila na trenutni največji problem sveta: novi koronavirus, kar sta omenila že ob uradnem slovesu od svojih kraljevih dolžnosti pretekli teden.

Navdih za ime nove organizacije sta našla v grščini, saj "arche" opisuje dejanja akcije, aktivizma in delovanja. Grški pomen tega je bil tudi glavni navdih pri izbiri imena za njunega 11-mesečnega sina Archieja

Novo organizacijo sta ustanovila, ker jima je kraljica prepovedala uporabljati znamko Sussex Royal. | Foto: Getty Images Novo organizacijo sta ustanovila, ker jima je kraljica prepovedala uporabljati znamko Sussex Royal. Foto: Getty Images

Kraljica jima ne pusti več biti "kraljeva"

Meghan in Harry sta s 1. aprilom izgubila naziva "kraljeva visokost", ne bosta več prejemala javnih sredstev za opravljanje kraljevih dolžnosti, ne bosta uradno predstavljala kraljice, v okviru dogovora pa ne bosta smela uporabljati niti besede royal oziroma kraljevi.

Sledilo bo dvanajstmesečno prehodno obdobje, ko ne bosta več imela pisarne v Buckinghamski palači. Kmalu ne bosta več prejemala javnih sredstev za opravljanje kraljevih dolžnosti, saj teh ne bo več, prav tako pa ne bosta več uradno predstavljala kraljice Elizabete II.

Preverite tudi:

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Meghan in Harry v stilu zapustila britansko kraljevo družino #video
Ne spreglejte