SiolNET. Trendi Svet znanih
2,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kate Beckinsale razkrila, kako jo je Weinstein ponižal, ker ni nosila tesne obleke

2,90

termometer

Kate Beckinsale
Kate Beckinsale je razkrila, da jo je Harvey Weinstein večkrat zmerjal in ji grozil. Foto: Getty Images

Britanska igralka Kate Beckinsale je po obsodbi Harveyja Weinsteina razkrila, kako grdo se je ta nanjo spravil oktobra 2001, ker na rdeči preprogi ni nosila tesne obleke, ampak kostim.

Po včerajšnji novici, da je newyorško sodišče nekdanjega filmskega producenta Harveyja Weinsteina obsodilo na 23 let zapora, se je oglasila tudi britanska igralka Kate Beckinsale.

Na Instagramu je opisala, kako se je oktobra 2001, dan po premieri filma Igra usode, ki ga je produciral Weinstein, ta verbalno spravil nanjo zaradi njene modne izbire.

Ker je bila premiera le nekaj tednov po napadu na newyorška dvojčka in je bilo mesto ohromljeno ter zavito v žalost, se Kate in drugim ni zdelo primerno izpeljati dogodka, a je Weinstein vztrajal. Prav tako se Kate ni zdelo primerno obleči razgaljajoče obleke, ampak je raje izbrala bel kostim.

Mira Sorvino Trendi Zvezdnice slavijo: posiljevalec je dobil, kar si je zaslužil #video

"Ti dve fotografiji sta bili posneti na premieri filma Igra usode 5. oktobra 2001. Nihče ni hotel iti, ker se nam ni zdelo primerno le nekaj tednov po 11. septembru, ko je bilo mesto še v dimu." Zdelo se je nespoštljivo in ignorantsko, je Kate začela svoj zadnji zapis na Instagramu. "A Harvey je vztrajal. Šli smo v New York in to nekako izpeljali."

Naslednje jutro jo je poklical, naj s hčerko pride na obisk, da bi se igrala z njegovo, podobno staro hčerko. Ko je prišla, je dekleti prevzela varuška, Kate pa je poklical na pogovor v ločeno sobo, kjer jo je verbalno napadel in ozmerjal.

Ti neumna je*** pi***, ti pi***, uničila si mi premiero. Če imam rdečo preprogo, si oblečeš tesno obleko, migaš z ritko in joški, ne prideš oblečena kot je*** lezbijka, ti neumna pi***."

Kate je planila v jok, mu poskušala dopovedati, da je mesto v krizi, da ljudje še vedno iščejo svojce in da sploh ni bilo primerno imeti premiere v tem času, a ji je besno odvrnil: "Me ne zanima, to je moja je*** premiera. Če hočem pi*** na rdeči preprogi, bom to dobil." Ob tem je kričal, je zapisala igralka, ki se je nekako spravila k sebi, vzela hčerko in odšla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

These photos were taken at the premiere of Serendipity on October 5,2001. We all refused to go because holding a premiere mere weeks after 9/11 with the city still smoking felt like the most insensitive, tone deaf,disrespectful idea possible .But Harvey insisted. We flew into New York and somehow got through it. The next morning Harvey called me and asked if I would like to bring my less than two year old daughter to his house for a playdate with his similar aged daughter I said ok. I turned up and he immediately called for his nanny to take the babies to another room to play. I went to go with them and he said “No, you wait here .” The minute the door closed he started screaming “you stupid fucking CUNT, you CUNT you ruined my premiere .” I had no idea what he was talking about and started to shake.He said,”If I am throwing a red carpet you get in a tight dress, you shake your ass you shake your tits you do not go down it looking like a fucking lesbian you stupid fucking cunt .” The shock made me burst into tears.I tried to say “Harvey,the city is on fire, people are still looking for their relatives none of us even felt the premiere was appropriate much less coming out dressed like it’s a bachelor party .” He said,”I don’t care -it’s my fucking premiere and if I want pussy on the red carpet that’s what I get”.Screaming. Livid. I managed to get myself and my child out of there and yes that was one of many experiences I had that there was no recourse for,and falls under no felony.But I WAS punished for it, and for other instances where I said no to him for years,insidiously and seeming irreversibly. Hearing that he has gone to prison for 23 years is a huge relief to me on behalf of all the women he sexually assaulted or raped, and I hope will be a deterrent to that sort of behavior in this and any other industry. Having said that,the crimes that are not crimes,the inhumane bullying and sick covert abuse for which there is STILL no recourse no matter who you tell(and I did tell),these too need to go.I hope and pray that we as an industry can start to actually outlaw all abuses of power and expose them and eliminate them, for all genders,forever.And Rose,brava ❤

A post shared by Kate Beckinsale (@katebeckinsale) on

"Ko sem slišala, da je dobil 23 let v zaporu, je bilo to zame veliko olajšanje, pa tudi za vse ženske, ki jih je spolno napadel ali posilil."

Hkrati je opozorila na zločine, ki to niso, na verbalno nasilje, za katero prav tako ni opravičila, ter dodala, da upa, da lahko začne "filmska industrija izločati vse oblike nasilja, zlorabe moči in položaja, jih razkrivati in izločati". Na koncu je še čestitala Rose McGowan, ki je bila ena prvih, ki je javno spregovorila o zločinih Harveyja Weinsteina.

Kate pravi, da je Harveyja morala večkrat zavrniti in da med njima ni bilo nič, razen njegovega verbalnega nasilja. Kate pravi, da je Harveyja morala večkrat zavrniti in da med njima ni bilo nič, razen njegovega verbalnega nasilja. Foto: Getty Images

Kate "le" grozil in jo zmerjal

Kate je že večkrat spregovorila o odnosu s Harveyjem, pri čemer pravi, da nje ni nikoli spolno napadel.

Ko ga je spoznala, je bila stara komaj 17 let, na prvem sestanku pa ji je vrata odprl v kopalnem plašču. Po razkritju njegovih zločinov leta 2017 je dejala, da jo je nekaj let po njunem prvem srečanju vprašal, ali je takrat kaj poskušal, pri čemer je dojela, da se očitno sploh ni mogel spomniti, ali jo je napadel ali ne.

Dodala je, da ga je večkrat zavrnila, zaradi česar jo je ozmerjal in ji grozil, kasneje pa se šalil o njenih stalnih zavrnitvah.

Harvey Weinstein Trendi Harveyja Weinsteina obsodili na 23 let zapora #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin