Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 12. 2023,
11.14

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,84

Natisni članek

zvezdniki golota zabava Rusija

Četrtek, 28. 12. 2023, 11.14

4 mesece

Rusijo pretresa gola zabava zvezdnikov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,84
Vplivnica Nastja Ivleeva | Organizatorka zabave, vplivnica Nastja Ivleva, se sooča s tožbo. Na svojem profilu na Instagramu se je že opravičila. | Foto Reuters

Organizatorka zabave, vplivnica Nastja Ivleva, se sooča s tožbo. Na svojem profilu na Instagramu se je že opravičila.

Foto: Reuters

V Rusiji razburja gola zabava, ki je postala razlog za napade na številne zvezdnike, ki se v času vojne zabavajo. Zaradi udeležbe na zabavi jim grozijo tožbe, odpovedali so jim koncerte in oglaševalske pogodbe, poroča britanski BBC.

Vplivnica Nastja Ivleva je 20. decembra v moskovskem klubu Mutabor priredila zabavo z nenavadnimi pravili oblačenja: goste je prosila, naj pridejo čim bolj goli. Zabave so se udeležili številni pomanjkljivo oblečeni zvezdniki, med njimi tudi ruski raper Vacio. Na zabavo je prišel obut le v športne čevlje in z nogavico na mednožju.

Posnetek z zabave v moskovskem klubu Mutabor:

Zabava je hitro postala zelo javna

Čeprav je bila zabava zasebna, je hitro postala zelo javna, saj so posnetki in fotografije zakrožili po spletu. Zabava je sprožila ogorčenje predvsem med prokremeljskimi blogerji, poslanci in aktivisti, ki podpirajo vojno v Ukrajini. Zgražali so se, kako se lahko zvezdniki zabavajo, medtem ko ruski vojaki tvegajo svoja življenja na fronti.

Po zabavi je sledilo kar nekaj posledic. Raperja Vacia so pridržali in ga za 15 dni zaprli zaradi kršenja javnega reda in miru, oglobili so ga tudi za 200 tisoč rubljev (1.980 evrov) zaradi promoviranja netradicionalnih spolnih odnosov.

Tudi organizatorka zabave Ivleva se sooča s tožbo. Več kot 20 ljudi je podprlo skupinsko tožbo, v kateri zahtevajo, da skladu Zagovornik domovine, organizaciji, ki finančno podpira ruske vojake v Ukrajini, nakaže milijardo rubljev (skoraj deset milijonov evrov).

Udeležencem zabave odpovedali koncertne turneje in oglaševalske pogodbe

S težavami se soočajo tudi drugi udeleženci zabave, ki so jim med drugim odpovedali koncertne turneje in oglaševalske pogodbe. Zvezdniki so se po zabavi začeli drug za drugim oglašati na družbenih omrežjih. Nekateri so se opravičili za svojo udeležbo, drugi trdijo, da niso naredili nič narobe.

Doslej so bili tarča kritik zlasti slavni, ki nasprotujejo vojni v Ukrajini in so zapustili Rusijo. Zdaj pa so na udaru tudi tisti zvezdniki, ki so ostali v domovini in nadaljevali svoje kariere. Britanski BBC ocenjuje, da ruski politični sistem išče nove krivce za težave doma in v tujini.

Maksim Kac, opozicijski aktivist, ki živi v tujini, je v objavi na družbenih omrežjih zapisal, da je v preteklosti za udeležence podobnih zabav veljalo pravilo, da lahko počnejo, kar želijo, dokler ostanejo zvesti režimu. "Ampak življenje zdaj ni zabava. Ta pretenciozna prikazovanja so v nasprotju z realnostjo. V državi, ki je v vojni, se ne moreš brezskrbno zabavati," je ocenil.

Preberite tudi:

Vladimir Putin
Novice Je res samo še vprašanje časa, kdaj bo Rusija zmagala?
Kim Džong-un
Novice Kim pozval k pospešitvi priprav Severne Koreje na vojno
Vladimir Putin
Novice V Rusiji skozi okno v smrt padel še en zaveznik Putina
Ne spreglejte