Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 5. 2020,
17.44

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

virus zdravnik Miss sveta Koronavirus

Petek, 29. 5. 2020, 17.44

3 leta, 10 mesecev

Misica pospravila lepotno krono, zdaj rešuje človeška življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Bhasha Mukherjee | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je lani postala mis Anglije in je nastopila na izboru za najlepšo Zemljanko, je 24-letna Bhasha Mukherjee lepotna tekmovanja postavila na stranski tir. V obdobju epidemije novega koronavirusa se je britanska lepotica, ki je po izobrazbi zdravnica, iz Indije vrnila v domovino, kjer trenutno dela v eni izmed bolnišnic.

Lana Del Rey
Trendi Pevka ostro nad Beyoncé, Cardi B in druge pevke, ki pojejo o seksu

Štiriindvajsetletna Bhasha Mukherjee je bila lani okronana za mis Anglije, istega leta pa je barve svoje države zastopala tudi na svetovnem tekmovanju za mis sveta. Potem ko je zaradi lepotnih tekmovanj postala slavna, je opravljanje svojega zdravniškega poklica začasno prekinila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I can't keep calm CAS @__arya____ @aryavisuals is 19 TODAY !?!?!?!! Happy BIRTHDAY MINION !

A post shared by Dr Bhasha Mukherjee (@bhashamukherjee) on

Lepotno krono zamenjala za stetoskop

Kot ambasadorka številnih dobrodelnih organizacij se je lepotica od avgusta lani večinoma posvečala humanitarnim dejavnostim. "Povabljena sem bila v Afriko, Turčijo, Indijo in še nekaj azijskih držav, da bi postala ambasadorka za različna dobrodelna dela," je za CNN povedala angleška lepotica.

Medtem ko je bila marca letos v okviru svojih humanitarnih dejavnosti v Indiji, je redno spremljala razmere v Veliki Britaniji, ki jo je novi koronavirus ravno takrat najhuje prizadel. Kot je pojasnila, je bila ves čas v stikih s svojimi kolegi iz bolnišnice Pilgrim na vzhodu Anglije, kjer je pred svojo lepotno kariero opravljala specializacijo iz respiratorne medicine. 

Bhasha Mukherjee | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ker so se razmere doma slabšale, je Mukherjeeva stopila v stik z vodstvom bolnišnice in izrazila željo, da bi se vrnila na svoje staro delovno mesto. Kot je povedala za CNN, se ji je zdelo narobe, da bi nosila lepotno krono, četudi v dobrodelne namene, medtem ko planet pesti zdravstvena kriza in ljudje zaradi virusa umirajo po vsem svetu.

"Tudi ko se posvečaš dobrodelnim namenom, se od tebe pričakuje, da nosiš krono, se lepo oblečeš in naličiš," je pojasnila in dodala, da si je bolj kot to želela pomagati svojim sodelavcem. "Če sem že pridobila medicinsko izobrazbo, se mi je zdelo najbolj primerno, da jo tudi uporabim," je za CNN še povedala 24-letnica.

Trendi Zvezdnica odvrgla krpice in se pokazala na Instagramu

Tudi kot zdravnica še naprej podpira dobrodelnost

Krono je v največji krizi zamenjala za stetoskop in kot pravi, ničesar ne obžaluje. "Naravnost neverjetno je, kako je bil ves svet hvaležen ključnim zdravstvenim delavcem. Želela sem biti ena izmed tistih, ki bodo pomagali v prvi bojni liniji," je med drugim poudarila.

Mukherjeeva se je leta 1995 rodila v Indiji, pri devetih letih so se z družino nato preselili v Anglijo. Tekoče govori pet jezikov: bangalsko, hindujsko, angleško, francosko in nemško.  | Foto: Reuters Mukherjeeva se je leta 1995 rodila v Indiji, pri devetih letih so se z družino nato preselili v Anglijo. Tekoče govori pet jezikov: bangalsko, hindujsko, angleško, francosko in nemško.  Foto: Reuters

Iz indijske Kalkute se je misica v Anglijo vrnila konec marca, kjer je najprej preživela 14-dnevno karanteno. "Ni bilo primernejšega trenutka, kot je ta, da kot mis Anglije pomagam svoji državi," je še povedala. Mukherjeeva je, kot omenjeno, specializirala respiratorno medicino, a kot pojasnjuje, zdravniki zaradi razmer opravljajo rotacije na oddelkih, kjer jih najbolj potrebujejo.

Lepotica pa poleg dela v zdravstvu še naprej nadaljuje svoje humanitarno poslanstvo. Del izkupička od prodaje svojega nakita in majic namreč nameni britanski nacionalni zdravstveni organizaciji.

Trendi Megan Fox je moža prvič zapustila, ko je bil priklenjen na posteljo #video
Ne spreglejte