Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2023,
13.48

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Natisni članek

Lepa Brena

Torek, 3. 1. 2023, 13.48

1 leto, 3 mesece

"Ubijajo ženske in posiljujejo deklice, motijo jih pa naslikane prsi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Lepa Brena | Foto Profimedia

Foto: Profimedia

Balkanska zvezdnica Lepa Brena je z obleko, ki jo je nosila na silvestrskem nastopu, dvignila ogromno prahu, zdaj pa je vsem kritikom odgovorila: "To je bil moj mali prispevek za vse lažne moraliste v teh surovih časih."

"Od Vardarja do Triglava" se te dni govori o obleki, ki jo je za nastop v silvestrskem programu televizije Nova TV nosila legendarna pevka Lepa Brena. Kreacijo je podpisal splitski oblikovalec Boris Kragotić, ta je na dolgo črno večerno obleko z zlato barvo in bleščicami izrisal silhueto golega ženskega telesa.

Ko se je Lepa Brena v tej drzni kreaciji pojavila na televizijskih zaslonih, je bilo jasno, da se bo o njej še kako govorilo. Na spletu se je vsula množica komentarjev, nekateri so jo hvalili, večina pa se je nad njenim modnim izborom zgražala.

Dvainšestdesetletna pevka kritikom ni ostala dolžna, ampak jim je odgovorila v pogovoru za časopis Slobodna Dalmacija. "Naši lažni moralisti, ki jih je preveč, ne opazijo ničesar, kar je običajno, ta mala provokacija v obliki obleke pa jih moti. Kakšno lažno moraliziranje," je dejala, "medtem ko ženske ubijajo njihovi partnerji, ko posiljujejo deklice in ne sprejemajo pravic gejev, da o vojni v 21. stoletju ter širjenju verskega in nacionalnega sovraštva niti ne govorim, so težava naslikane zlate prsi na obleki. No, to je moj mali prispevek za vse lažne moraliste v teh surovih časih."

 

Novinarji Slobodne Dalmacije so Lepo Breno vprašali tudi, kaj je s to obleko želela sporočiti gledalcem, ona pa je odgovorila: "Brez žensk ne bi bilo človeštva! Obleka je posvečena materam in ženskam po vsem svetu, posvečena je Veneri, starodavnemu simbolu ženske energije, ljubezni in lepote. Ta obleka je simbol Venere, samozavestne ženske."

Preberite še:

Kim Kardashian
Trendi Kim Kardashian kopirala Lepo Breno? "Ve, kaj je dobro."
Stefan Živojinovič
Trendi Sin Lepe Brene o ugrabitvi: Bal sem se, da so to zadnji dnevi mojega življenja

 

Ne spreglejte