Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 3. 2021,
8.35

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,91

5

Natisni članek

Meghan Markle vrednost Piers Morgan

Četrtek, 11. 3. 2021, 8.35

3 leta, 1 mesec

Tržna vrednost televizije po odhodu Piersa Morgana padla za 200 milijonov funtov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,91

5

Piers Morgan | Piersa Morgana so dan po odpovedi okupirali novinarji. Na fotografiji je s hčerko Elise, ki jo je ravno hotel pospremiti v šolo. | Foto Reuters

Piersa Morgana so dan po odpovedi okupirali novinarji. Na fotografiji je s hčerko Elise, ki jo je ravno hotel pospremiti v šolo.

Foto: Reuters

Televizijska mreža ITV je z odhodom Piersa Morgana, slavnega provokativnega TV-voditelja, izgubila precej tržne vrednosti. Britanski mediji poročajo, da je kar za 200 milijonov funtov manjša.

Trendi Slavni TV-voditelj Piers Morgan zaradi Meghan Markle dal odpoved #video

Televizijski voditelj in kolumnist Piers Morgan je ITV in njeno oddajo Good Morning Britain, katere voditelj je bil, protestno zapustil v začetku tedna zaradi ostrih komentarjev, ki jih je po intervjuju z Oprah Winfrey namenil Meghan Markle

Morgan je znan po svojih provokativnih izjavah, zaradi česar je tudi eden najbolj priljubljenih britanskih TV-voditeljev, tako da je bilo pričakovano, da bo njegov odhod pustil posledice. To se že pozna na tržni vrednosti ITV, ki je po poročanju The Guardiana padla za kar 200 milijonov funtov (okrog 233 milijonov evrov).

Pričakovati pa je tudi padec gledanosti, saj je večina Britancev jutranjo oddajo Good Morning Britain spremljala prav zaradi sočnih pripomb 55-letnega voditelja. Dan po predvajanju odmevnega intervjuja z Meghan Markle, ko so iz Morganovih ust bruhale ostre besede, namenjene vojvodinji, je ITV dosegla rekordno gledanost oddaje, pri čemer je njihova jutranja oddaja prvič premagala BBC-jevo konkurenčno jutranjo oddajo.

"Vlagatelji so lahko malce zaskrbljeni zaradi slabše gledanosti," je za The Guardian povedal tržni analitik Neil Wilson, ki meni, da je Morgan dvigoval gledanost, "pa če ga imate radi ali ne".

Del Morganovega kritiziranja Meghan Markle v oddaji Good Morning Britain:

Po temeljitem razmisleku je še vedno enakega mnenja

ITV je zaradi Morgana oziroma njegovega besnenja čez Meghan Markle in izjave, da je "osramotila britansko kraljevo družino", prejela kar 41.015 pritožb, med njimi tudi pritožbo Marklove. Ta naj bi jim poslala pritožbo, ko je slišala, kako se je voditelj spravil nanjo, zato nekateri ugibajo, da so ga odslovili prav zaradi nje.

A Morgan je dan po odhodu novinarjem, ki so ga čakali pred domom, dejal, da je bil razhod z ITV sporazumen in da so se strinjali, da se ne strinjajo.

"Verjamem v svobodo govora. Verjamem v pravico, da mi je dovoljeno imeti mnenje. Če hočejo ljudje verjeti Meghan Markle, je to povsem njihova pravica. Jaz pa ne verjamem skoraj ničemur, kar pride iz njenih ust. Mislim, da je škoda, ki jo je naredila britanski monarhiji in kraljici v času, ko princ Filip leži v bolnišnici, ogromna in zaničevanja vredna," je povedal novinarjem.

Kmalu zatem se je oglasil še na Twitterju, kjer je zapisal, da stoji za svojimi besedami o Meghan Markle, zraven pa delil citat Winstona Churchilla. "V ponedeljek sem rekel, da ne verjamem Meghan Markle v njenem intervjuju z Oprah. Imel sem čas za razmislek in še vedno ji ne verjamem. Če ji vi verjamete, v redu. Svoboda govora je hrib, na katerem z veseljem umrem. Hvala za vso ljubezen in sovraštvo. Zdaj pa grem preživljat čas s svojimi mnenji."

Morgan se je najprej proslavil v britanskem tabloidnem svetu, kasneje pa postal urednik zdaj že neaktivnega časnika News of the World, nato še Daily Mirrorja. 

Kasneje je prešel na televizijo, sprva kot sodnik v resničnostnih šovih America's Got Talent in Britain's Got Talent, za tem pa je na CNN kot naslednik Larryja Kinga tri leta vodil pogovorno oddajo. Sledila je oddaja Good Morning Britain, od katere se je poslovil po šestih letih. Še vedno pa ostaja eden najbolj branih kolumnistov spletne izdaje tabloida Daily Mail.

Preverite tudi:

kraljica Elizabeta II.
Trendi Britansko kraljico razžalostili očitki Harryja in Meghan o rasizmu
Meghan Markle
Trendi Oče Meghan Markle kritičen do hčerke: Ne bi smela narediti tega #video
Meghan Markle
Trendi Odzivi na Meghanin intervju: "Krona je zamudila priložnost za spremembo"
Ne spreglejte