Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2013,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Brittany Murphy igralka smrt zastrupitev

Torek, 19. 11. 2013, 10.34

8 let

Tragična smrt Brittany Murphy: Je bila zastrupljena?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav naj bi bila smrt Brittany Murphy naravna, najnovejši laboratorijski izvidi dokazujejo, da so 32-letno igralko (in njenega moža) zastrupili.

Mrliški oglednik iz Los Angelesa je decembra 2009, ko so mlado igralko našli mrtvo (pet mesecev pozneje pa še njenega moža Simona Monjacka), ugotovil, da je šlo v obeh primerih za naravno smrt. S tem se vse do danes ni strinjal Brittanyjin oče Angelo Bertolotti, zato je po sodni poti dosegel izvedbo laboratorijskih testov vzorcev las in krvi obeh, Brittany in Simona.

Neodvisni testi so tako pokazali naslednje: "V vzorcih so našli mnogo večje količine desetih težkih kovin, kot jih dovoljuje Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Če odmislimo možnost, da sta bili osebi izpostavljeni tolikšni količini kovin po nesreči, je edina logična razlaga, da je bila v dejanje vpletena tretja oseba, katere namen je bil, brez dvoma, kriminalne narave ..."

Domnevno naj bi bila torej pred smrtjo tako Murphyjeva kot Monjack izpostavljena zastrupitvi s težkimi kovinami. Simptomi se pojavijo po zaužitju strupa za podgane.

Bertolotti je po objavi rezultatov izjavil: "Grozne govorice, ki so se pojavile po smrti moje hčerke, češ da je anoreksična oziroma da se drogira, so oblatile dobro ime Brittany. Dokazal sem, da ni bilo tako, in moja duša je zdaj mirna. Prav tako lahko zdaj v miru počiva tudi ona."

Zadnja leta Brittanyjinega življenja Brittany Murphy, igralka, ki je zagotovo najbolj znana po upodobitvi prikupne Tai v filmu Nimaš pojma (Clueless), je umrla 20. decembra 2009. Njena smrt je presenetila mnoge. Čeprav je bila mladenkina kariera nekoliko v zatonu, nihče ni pričakoval, da bo dekle, polno mladostne energije, umrlo. Kmalu zatem je umrl še njen mož Monjack in govorice so se začele širiti. Zakaj, kako ... Spodaj si lahko preberete zaporedje dogodkov nenavadne tragedije:

April 2007: Brittany se poroči s Simonom Murphyjeva in Monjack (pisatelj in režiser) sta se po malo več kot letu dni zveze poročila, poznala pa naj bi se že več kot deset let. Kljub opozorilom, da Monjack ni to, za kar se izdaja (šlo naj bi za prevaranta), je Murphyjeva verjela vanj in njun zakon.

December 2009: Brittany najdejo mrtvo Potem ko Brittany na domu v zahodnem Hollywoodu (domovanje je Murphyjeva leta 2003 kupila od Britney Spears) nezavestno pod prho najde njena mati Sharon, jo odpeljejo v bolnišnico, a je žal prepozno. Umre zaradi srčnega zastoja. Mrliški oglednik sporoči, da je šlo za naravno smrt, čeprav o tem ni stoodstotno prepričan.

December 2009: Monjack zanika, da bi bila Brittany anoreksična ali odvisnica od drog V na videz iskrenem intervjuju Monjack izjavi, da je Brittany bolehala za laringitisom in da je imela pred smrtjo gripi podobne simptome. Jemala naj bi naravne antibiotike, ki naj bi ji pospešili bitje srca. Vse naj bi bilo po predpisih. Obenem pove, da ne sme niti pomisliti na to, da bi na njenem truplu opravili obdukcijo.

Februar 2010: Igralkina smrt rezultat mešanice zdravil Igralka naj bi po novih podatkih umrla zaradi zapletov pri jemanju zdravil v boju proti pljučnici in zaradi pomanjkanja železa. "Smrti bi se lahko izognila, če bi obiskala zdravnika," je takrat zapisal mrliški oglednik.

23. maj 2010: Simona Monjacka najdejo mrtvega Podobno kot Brittany tudi Simona najdejo mrtvega na njunem skupnem domu. Po koncu tega poletja bi moral Simon sicer oditi na operacijo, kjer bi mu opravili trojni bypass. Bi bil to lahko vzrok njegove nenadne smrti? Pokopljejo ga poleg Brittany.

Julij 2010: Simonova in Brittanyjina smrt podobni Mrliški oglednik pove, da je tudi Simon umrl zaradi pljučnice, tako kot Brittany. Vsi vpleteni zanikajo smrt zaradi zlorabe zdravil.

Januar 2011: So par opazovali? Hollywood Reporter poroča, da sta oba, Brittany in Simon, tik pred smrtjo izrazila strah, da ju nekdo opazuje ...

December 2011: Je za smrt kriva nevarna plesen v hiši? Brittanyjina mati Sharon izrazi bojazen, da je njena hčerka morda umrla zaradi nevarne plesni, ki so jo naknadno odkrili v hiši. Pred tem so jo prodali za 2,7 milijona dolarjev (skoraj dva milijona evrov).

Januar 2012: Bertolotti vloži tožbo proti mrliškemu ogledniku Oče vloži tožbo proti ogledniku in policiji, češ da zaradi odkrite plesni niso testirali vzorcev s trupla njegove hčerke.

Julij 2012: Sodnik ovrže očetovo tožbo Ker Angelo Bertolotti in njegov odvetnik ne prideta na sodišče, sodnik ovrže tožbo.

November 2013: Novi dokazi glede igralkine smrti Zadnji laboratorijski testi pokažejo, da sta bila Murphyjeva in Monjack zastrupljena, in sicer s strupom za podgane.

Ne spreglejte