Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,24

4

Tjaša Železnik Intervju Trendičvek

Natisni članek

Sobota, 8. 1. 2022, 7.00

2 leti, 6 mesecev

Trendičvek

Tjaša Železnik razkrila: On je moj "celebrity crush" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,24

4

V novo sezono že tradicionalnega sobotnega Trendičveka bomo tokrat zakorakali v družbi priljubljene gledališke in televizijske igralke Tjaše Železnik. Katera serija se je Slovencem vpisala v DNK, kakšen je zanjo dober dan, zakaj bi rada znala peti, kaj bi zaželela ženskam, zakaj mora moški dišati po morju, ali si želi poroke, kaj je bilo njej prepovedano, pa ona svoji hčeri dovoli, kdo je njen "celebrity crush", o čem je sanjala kot otrok in kaj naredi, če jo ljudje podcenjujejo … O vsem tem je tekla beseda v iskrivem in simpatičnem pogovoru.

Tjaša Železnik | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Na Tjašo Železnik smo postali pozorni, ko nas je pred leti na malih zaslonih osvojila v legendarni seriji TV Dober dan, kjer se je predstavila v vlogi simpatične lepotice Ane Bane. Tudi sicer sta prikupnost in prijaznost nekaj, kar ji pripišejo prav vsi njeni prijatelji.

Tjaša Železnik | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Od takrat se je preizkusila tudi v vlogi voditeljice, kasneje pa se popolnoma posvetila njeni največji ljubezni - igri. Lani je prejela tudi Dnevnikovo nagrado za izjemen umetniški prispevek na odru Mestnega gledališča ljubljanskega, ki je postal njen drugi dom. Navdušila je z vrhunsko interpretacijo dveh vlog - duševno razrvane ločenke Marthe v drami Ta obraz avtorice Polly Stenham, ki jo je režirala Tijana Zinajić, ter Anaide v Labichevi komediji Slamnik v režiji Diega de Bree.

Tjaša Železnik | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Čeprav je že v vrtcu vedela, da bo nekoč postala igralka, pa jo je v mladosti navduševal tudi šport. Ker prihaja iz športne družine, ji je bil ta položen v zibelko. Odlična je bila v krosu, se urila v gimnastiki in atletiki, podirala je šolske rekorde, kasneje pa se je dvakrat priključila celo slovenski atletski reprezentanci v teku na sto metrov z ovirami. 

Tjaša Železnik | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Trenutno lahko na odrskih deskah Tjašo gledamo v predstavah Avgust v okrožju Osage in Trije milijoni minut, med vajami pa smo jo povabili tudi v naš Trendičvek, s katerim nadaljujemo novo sezono. Katera serija se je Slovencem vpisala v DNK, kakšen je zanjo dober dan, zakaj bi rada znala peti, kaj bi zaželela ženskam, zakaj mora moški dišati po morju, ali si želi poroke, kaj je bilo njej prepovedano, pa ona svoji hčeri dovoli, kdo je njen "celebrity crush", o čem je sanjala kot otrok in kaj naredi, če jo ljudje podcenjujejo … O vsem tem je tekla beseda v iskrivem in simpatičnem pogovoru.

Judita Zidar
Trendi Judita Zidar je postala slovenska Meryl Streep #video
Maja Keuc
Trendi Maja Keuc: En trgovski center na Ljubljano bi bil dovolj #video
Sebastian
Trendi Sebastian: Družabni dogodki so v mojih očeh najhujša nočna mora #video
miks
Trendi To so najzabavnejše izjave slovenskih estradnikov v letu 2021 #video
novoletna
Trendi Vse to so nam estradniki razkrili v letu 2021 #video
Ne spreglejte