SiolNET. Trendi Svet znanih
0,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trendičvek

Postala je slovenska Meryl Streep #video

0,76

termometer

Kako je, ko stopiš v čevlje Meryl Streep? To ve Judita Zidar, ki ima za seboj zavidanja vredno kariero, a kljub temu ostaja nadvse prizemljena in preprosta, čeprav ji ni težko priznati, da rada tudi izstopa iz povprečja. V tokratnem Trendičveku je beseda med drugim tekla o kemiji, čustvih, o tem, kako se igralka najraje razvaja, delila je svoje mnenje o lepotnih operacijah, spregovorila o usodi in naključjih v življenju, razkrila je, zakaj ji vloga gospodinje ne leži najbolj in kako je z njenimi novoletnimi zaobljubami.

Judita Zidar Foto: Ana Kovač

Judita Zidar je znan obraz televizijskih kamer in gledaliških odrov. Že med študijem je igrala v profesionalnih produkcijah, in sicer tako v gledaliških institucijah kot v neinstitucionalnih skupinah. Med drugim je leta 1994 prejela nagrado Prešernovega sklada. Igrala je v številnih celovečernih, kratkih in televizijskih filmih ter nadaljevankah, njen igralski pristan pa je že leta Mestno gledališče ljubljansko.

Judita Zidar Foto: Ana Kovač

Zanjo pravijo, da je ženska, ki pogumno išče resnico in se rada prepusti življenju, da jo napolni z energijo. Tudi sama je ima veliko, hkrati pa občuduje odprte ljudi.

Judita Zidar Foto: Ana Kovač

V zadnjem obdobju navdušuje na odru MGL v dramski uprizoritvi Avgust v okrožju Osage, ameriškega dramatika, scenarista in igralca Tracyja Lettsa. Gre za prva slovensko uprizoritev besedila, za katero je avtor prejel Pulitzerjevo nagrado in nagrado tony.  Igro, ki jo odlikujejo mojstrski dialogi in psihološko razplastene vloge, je režiral Janusz Kica. V hollywoodski verziji zgodbe je glavno vlogi nastopila svetovna legenda Meryl Streep, zdaj pa je tako v njene čevlje stopila tudi Judita. "O tako velikih čevljih se ne sprašuješ, ampak vanje samo stopiš," se nasmeji simpatična igralka, s katero smo klepetali v tokratnem Trendičveku.

Judita Zidar Foto: Ana Kovač

Beseda je med drugim tekla o kemiji, čustvih, o tem, kako se igralka najraje razvaja, delila je svoje mnenje o lepotnih operacijah, spregovorila o usodi in naključjih v življenju, razkrila je, zakaj ji vloga gospodinje ne leži najbolj in kako je z njenimi novoletnimi zaobljubami.

Omar Naber Trendi Omar Naber: Rad bi znal brati misli ženskam #video Polona Vetrih Trendi Polona Vetrih: Velike kulturne zavesti v tem narodu ni #video Aljoša Bagola Trendi Aljoša Bagola: Treba bi bilo pošiljati položnice za sovražni govor na družbenih omrežjih #video Dejan Krajnc Trendi Dejan Krajnc presenetil: Ima že izbrana imena za otroka! #video Perica Jerković Trendi Perica Jerković: Zbogom bi rekel koroni in manjku kolagena v telesu #video Domen Kumer Trendi Nova strast in izziv Domna Kumra: Želim si osvojiti Mont Blanc #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin