SiolNET. Trendi
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trendičvek

Perica Jerković: Zbogom bi rekel koroni in manjku kolagena v telesu #video

0,98

termometer

Kateri stvari bi poleg koronavirusa rad rekel zbogom, kaj ima nakup avtomobila opraviti z biki, zakaj bi ukinil reklame, ali je bil humor kdaj tudi njegova osvajalska tehnika, kako dobro se da v Sloveniji živeti od stand up-a, zakaj dela vedno manj selfijev in zakaj tako občuduje našega košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića. O vsem tem in še čem danes v Trendičveku s stand up komikom Perico Jerkovićem.

Perica Jerković Foto: Ana Kovač

Če kdaj, potem zdaj potrebujemo čim več dobre volje in smeha, česar se zaveda tudi Perica Jerković. Kot študent in aktivist koprskega študentskega kluba se je začel ukvarjati sprva s filmsko, kasneje pa tudi s stand-up komedijo.

Perica Jerković Foto: Ana Kovač

Zase pravi, da v zasebnem življenju ni "party animal", čeprav za zabavo gledalcev na nastopih poskrbi prav on. Je analitik v skupnosti, njegova opaženja sebe in okolice pa pogosto dobijo svoje mesto na odru. Tako je bil že "Rojen v Jugi", se sprehodil skozi "Zgodovino selfi butla" in izdal, kdaj si "Slovenec in pol". Predvsem pa je komedijant, ki ga za razliko od večine, in kot pravi sam, nikoli ne bomo videli v nobeni voditeljski vlogi na radiu ali televiziji.

Perica Jerković Foto: Ana Kovač

Že izkušeni mojster komedije je te dni moči združil tudi z mladim kantavtorjem Robertom Petanom v predstavi "Zbogom, korona, mi gremo na dopust!", ki je enkratna kolektivna terapija po letu in pol zapiranja, razdvajanja in vsega, kar nas utesnjuje kot družbo, družine in posameznike.  

Perica Jerković Foto: Ana Kovač

Kateri stvari bi poleg koronavirusa rad rekel zbogom, kaj ima nakup avtomobila opraviti z biki, zakaj bi ukinil reklame, ali je bil humor kdaj tudi njegova osvajalska tehnika, kako dobro se da v Sloveniji živeti od stand up-a, zakaj dela vedno manj selfijev in zakaj tako občuduje našega košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića. O vsem tem in še čem danes v Trendičveku s Perico.

Dejan Krajnc Trendi Dejan Krajnc presenetil: Ima že izbrana imena za otroka! #video Aljoša Bagola Trendi Aljoša Bagola: Treba bi bilo pošiljati položnice za sovražni govor na družbenih omrežjih #video Raiven Trendi Raiven: V šoli sem se počutila kot največji avtsajder #video Polona Vetrih Trendi Polona Vetrih: Velike kulturne zavesti v tem narodu ni #video maja založnik Trendi Maja Založnik: Ponosna sem na vseh svojih 91 kilogramov in z veseljem pokažem svoj seksapil #video Saša Tabaković Trendi Saša Tabaković: Rad bi znal brati misli ljudem, tako bi vsaj vedel, s kom pijem kavo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin