SiolNET. Trendi Svet znanih
1,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trendičvek

Saša Tabaković: Rad bi znal brati misli ljudem, tako bi vsaj vedel, s kom pijem kavo #video

1,70

termometer

Je igralec in glasbenik, tudi nekdanji poslanec. Letos je stopil v peto desetletje, še vedno je nadvse mladosten, tako po videzu kot po energiji. Tudi danes bo potreboval in porabil veliko energije, saj bo z glavno vlogo na premieri Požigalci nastopil na velikem odru ljubljanske Drame. A še pred tem smo Saša povabili tudi v naš Trendičvek, kjer nam je med drugim razkril, kaj je poslanstvo umetnosti, česa ljudje o njem še ne vedo in bi jih presenetilo, ali je že okusil "krizo srednjih let", kateri zakon bi uzakonil in kaj je prednost partnerske zveze, v kateri je moški mlajši.

Saša Tabaković | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Saša Tabaković je že med študijem na AGFRT izstopal s svojimi igralskimi stvaritvami, o čemer pričajo dve zlatolaski in univerzitetna Prešernova nagrada za upodobitev Goldberga v Pinterjevi Zabavi za rojstni dan. Prejel pa je tudi Borštnikovo nagrado za mladega igralca. Igral je v različnih slovenskih gledališčih, od leta 2005 pa je član ljubljanske Drame, kjer navdušuje s poglobljenim pristopom k dramski literaturi in prefinjenim igralskim občutkom za različne žanre. Vidne vloge je odigral tudi v filmih. Številnim je še vedno najbolj poznan po vlogi Jaše v filmu Metoda Pevca.

Saša Tabaković | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Poleg gledališča se aktivno ukvarja z glasbo, od petja sevdalink, šansonov in romskih pesmi do sodobne avtorske glasbe po lastnih besedilih. Izdal je album urbanega etno džeza Pesmi z drugega brega. Tudi med korono so nastale nove pesmi, ki bodo ob pravem času ugledale luč sveta.

Saša Tabaković | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Nekaj časa je tudi aktivno sodeloval v politiki, med letoma 2015 in 2018 je bil poslanec SMC ter podpredsednik Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Saša Tabaković | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Ravno danes pa bo stopil na veliki oder ljubljanske Drame, kjer bo premiera nove igre Požigalciprirejene po drami enega od najpomembnejših dramatikov nemškega prostora Maxa Frischa, Dobrnik in požigalci. S tem bo novo sezono napovedala tudi SNG Drama.

Saša Tabaković | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Še pred nocojšnjo igro pa smo igralca povabili v naš Trendičvek, kjer nam je med drugim razkril, kaj je poslanstvo umetnosti, česa ljudje o njem še ne vedo in bi jih presenetilo, ali je že okusil "krizo srednjih let", kateri zakon bi uzakonil in kaj je prednost partnerske zveze, v kateri je moški mlajši.

Tina Gorenjak Trendi Poznate razliko med samsko žensko in samskim moškim? Tina Gorenjak jo! #video Mitja Okorn Trendi Mitja Okorn razkril zanimivosti o Cari Delevingne in Willu Smithu, ki vas bodo presenetile! #video Vlado Kreslin Trendi Vlado Kreslin: Živi s citati Alana Forda #video Tomi Meglič Trendi Tomi Meglič: Mislijo, da sem hladen, a sem prepričan, da je ravno nasprotno #video Jure Košir Trendi Jure Košir: V tem mi Alberto Tomba ne bi mogel konkurirati #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin