Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 10. 2023,
19.33

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

rak bolezen Tina Gorenjak igralka

Sobota, 28. 10. 2023, 19.33

6 mesecev, 1 teden

Slovenska igralka razkrila, da je že drugič zbolela za rakom, a ga tudi premagala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Tina Gorenjak | Slovenska igralka Tina Gorenjak je že drugič zbolela za rakom, a ga tudi uspešno premagala. | Foto Mediaspeed

Slovenska igralka Tina Gorenjak je že drugič zbolela za rakom, a ga tudi uspešno premagala.

Foto: Mediaspeed

Znana slovenska igralka Tina Gorenjak je na svojem profilu na družbenem omrežju spregovorila o že drugi bitki z rakom, za katerim je letos februarja spet zbolela. V zapisu, v katerega je vključila tudi spodbudo vsem, ki se borijo z različnimi boleznimi, se je spomnila tudi težkih dni in dodala, da se ji je takrat njen svet obrnil na glavo.

"V zadnjem času so se mi zgodile čudovite reči. Partnerska ljubezen, izid prve knjige Najti ljubezen, ki ste jo sprejeli z navdušenjem, in še kaj. Velikokrat dobim komentarje, da se vas je knjiga globoko dotaknila, ker je tako življenjska in je prava protiutež vsem sijočim 'instagramerskim' podobam življenja. Zato čutim, da zdaj, ko sem iz 'tahudega' ven, z vami delim še drugo plat mojih zadnjih nekaj mesecev," je na svojem Instagram profilu zapisala slovenska igralka in stand-up komičarka Tina Gorenjak, ki je zaigrala tudi v številnih serijah.

Februarja je za rakom zbolela drugič

Zapisala je, da je februarja letos spet zbolela za rakom, a je bila dobra novica to, da ni šlo za ponovitev prve bolezni, kar pomeni, da je bilo zdravljenje takrat več kot uspešno. Kot je dodala, je bila slaba novica ta, da je bila "ta oblika raka agresivna, hitro rastoča, nagnjena k metastaziranju in zelo redka. Tokrat ni bilo druge pomoči in dobesedno čez noč se je moj svet obrnil na glavo. Nekaj mesecev kemoterapije, operacija, obsevanja … Ne bi rada razpredala o bolezni ali trpljenju, saj je ljudi, ki doživljajo podobno zgodbo, (žal) ogromno," je še zapisala Gorenjakova.

"Rak ni nujno 'smrtna obsodba'"

Svojo zgodbo je delila zato, ker je zdaj tu, živa in zdrava, čeprav "je bilo kar kritično", a je dodala, da je zgodbo delila tudi zato, "da dam komu spodbudo, pogum in upanje, da bolezen rak ni nujno 'smrtna obsodba'. No, tudi zato, da lahko grem vsaj v trgovino brez lasulje, ne da bi se mimoidoči spraševali, kaj je narobe z mano. Za nastope v javnosti pa jo bom vseeno obdržala. Ne zato, ker bi me bilo sram, samo bolj prijetno se počutim z daljšimi lasmi", je še v zapisu delila Gorenjakova.

Kot je dodala, o bolezni nima namena na dolgo razpravljati, napisala pa bo še nekaj objav, da se lahko zahvali vsem čudovitim ljudem, ki so ji omogočili, da je dobro prestala to neljubo situacijo, tar da pove nekaj izjemnih (dobrih) stvari, ki so jo pospremile na njeni poti do ozdravitve, je še zaključila igralka.

Preberite še:

Nina Osenar, predstavitev knjige V objemu življenja
Trendi Nina Osenar Kontrec iskreno: Boga sem prosila, naj me vzame k sebi
Matjaž Javšnik
Trendi Igralec Matjaž Javšnik razkril, da se je za las izognil smrti
Kolo sreče
Planet TV Priljubljena igralka ekskluzivno razkrila, da ni več samska #video
Bruce Willis in Emma Heming Willis
Trendi Nove informacije o zdravstvenem stanju Brucea Willisa
Ne spreglejte