Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2023,
11.03

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

Natisni članek

bolezen srčni infarkt Matjaž Javšnik igralec

Sreda, 11. 10. 2023, 11.03

6 mesecev, 2 tedna

Igralec Matjaž Javšnik razkril, da se je za las izognil smrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47
Matjaž Javšnik | Igralec Matjaž Javšnik bo novembra dopolnil 53 let in v istem mesecu s predstavo Ja, pa ka si ti nor zaznamoval že 30 let nastopanja na večjih slovenskih odrih. | Foto Mediaspeed

Igralec Matjaž Javšnik bo novembra dopolnil 53 let in v istem mesecu s predstavo Ja, pa ka si ti nor zaznamoval že 30 let nastopanja na večjih slovenskih odrih.

Foto: Mediaspeed

Slovenski igralec Matjaž Javšnik je v intervjuju za revijo Jana razkril, da bo kmalu poleg 30-letnice svojega ustvarjanja praznoval tudi obletnico svojega ponovnega rojstva, saj je pred letom dni doživel srčni infarkt, po njem pa še hude zdravstvene zaplete.

Kot je v pogovoru za revijo Jano razkril igralec Matjaž Javšnik, je bil razlog za njegov srčni infarkt, po katerem so ga komaj rešili, predvsem stres, saj že trideset let drvi iz projekta v projekt, vstaja ob petih zjutraj in domov prihaja ob enih ali dveh ponoči. "Dvajset let imam tudi že sladkorno bolezen, ki mi je najedla žile. Zraven je bil še velik adrenalin in vse je privedlo do močnega srčnega infarkta," je povedal za omenjeno revijo.

Srčni infarkt ga je zadel doma po predstavi

V pogovoru je povedal, da ga je srčni infarkt zadel doma, potem ko je prišel s predstave, s katere ga je pripeljala žena. Že v avtomobilu je v prsnem košu začutil močno bolečino. Po srčnem napadu ga je kmalu našla žena in naslednjih 15 dni je preživel na intenzivnem kardiooddelku v UKC, kjer so mu po reakciji odpovedala še jetra in ledvici.

Matjaž Javšnik letos na predpremieri enega od dokumentarnih filmov | Foto: Mediaspeed Matjaž Javšnik letos na predpremieri enega od dokumentarnih filmov Foto: Mediaspeed

Počasi se vrača, a potrebuje čas in prilagoditev aktivnosti

Kot je dodal igralec, je naše zdravstvo vrhunsko, sploh če gre za smrtno nevarne zaplete. "Pada pa kakovost in čakalne vrste z vsakim nadstropjem, ko greš nižje," je še povedal.

Javšnik je povedal, da se počasi vrača, saj se telo postavlja na novo, za to pa sta potrebna čas in prilagoditev aktivnosti.

Že kot otrok je bil hudo bolan

Igralec, ki bo novembra s predstavo Ja, pa ka si ti nor zaznamoval že 30 let nastopanja v večjih slovenskih dvoranah, je povedal še, da ga soočenje s smrtjo ni spremenilo, saj je bil "rojen v boju s smrtjo" in že kot otrok veliko bolan. Bilo je tako hudo, da so zdravniki njegovi mami rekli, naj samo moli zanj. "Sem nenehno soočen s smrtjo in se je ne bojim. Dojemam jo kot prehod," je še povedal za omenjeno revijo in dodal, da je v igri tombole dobil glavni dobitek, zdaj pa igra podaljške in je, čeprav je bilo to obdobje bolj kot zanj stresno za njegovo družino, pred novim ciklom.

Javšnik je sicer zaigral v številnih filmih, med drugim V leru, Marmeladi in Na svoji Vesni, nastopil pa je tudi v več televizijskih serijah.

Preberite še:

Bruce Willis in Emma Heming Willis
Trendi Nove informacije o zdravstvenem stanju Brucea Willisa
Bradley Cooper
Trendi Igralec večerjal z dobro prijateljico svoje bivše #foto
Dejan Kontrec, Nina Osenar
Trendi Nina Osenar Kontrec spregovorila o težki preizkušnji
Ne spreglejte