Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2023,
11.10

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Elon Musk Mark Zuckerberg Italija Kolosej dvoboj

Petek, 30. 6. 2023, 11.10

10 mesecev

Se v rimskem Koloseju obeta dvoboj milijarderjev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Mark Zuckerberg, Elon Musk | Oba milijarderja, tako Mark Zuckerberg kot Elon Musk, naj bi bila zainteresirana za dvoboj v rimskem Koloseju. | Foto Shutterstock/Guliverimage

Oba milijarderja, tako Mark Zuckerberg kot Elon Musk, naj bi bila zainteresirana za dvoboj v rimskem Koloseju.

Foto: Shutterstock/Guliverimage

Po poročanju ameriških medijev naj bi v stik z ustanoviteljem Facebooka Markom Zuckerbergom stopil italijanski minister za kulturo in mu ponudil pomoč pri organizaciji borbe UFC (mešanih borilnih vešči) v znamenitem rimskem Koloseju, kjer bi se pomeril z Elonom Muskom. Na ministrstvu za kulturo so informacije zanikali, a kljub temu govorice o skorajšnjem dvoboju ne potihnejo.

Že pretekli teden je Elon Musk na Twitterju objavil sporočilo, da je "pripravljen na boj v kletki" z Zuckerbergom. Ustanovitelj Facebooka je nato objavil posnetek Muskovega tvita in dodal napis "pošlji mi lokacijo".

Za dvoboj naj bi bila zainteresirana tako 39-letni ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg kot tudi 52-letni šef Twitterja in drugi najbogatejši Zemljan Elon Musk. Ta je na Twitterju že zapisal, da za dvoboj v Koloseju obstajajo možnosti. Osebje blizu Zuckerberga je sporočilo posredovalo predsedniku UFC Danu Whitu, predstavniki organizacije pa naj bi že stopili v stik z ministrom.

Kolosej
Trendi Turist razbesnel Italijane, v steno Koloseja je vklesal ime svojega dekleta

Koncertov v Koloseju ne organizirajo

V enem izmed sedmih čudes sveta, med katere spada skoraj dva tisoč let star Kolosej, že več kot sto let ni bilo organiziranih večjih dogodkov, poleg tega pa lahko na sedežih amfiteatra sedi le nekaj sto gledalcev, poroča TMZ. Leta 2003 je v okviru ekskluzivnega dobrodelnega koncerta v Koloseju nastopil sir Paul McCartney. Nastopil je pred okoli 400 obiskovalci, ki so za koncert plačali okoli 1.400 evrov (do 1.500 dolarjev). Vsi drugi koncerti so se odvijali na prizorišču tik pred zgradbo.

Rimski Kolosej, ki velja tudi za eno izmed sedmih čudes sveta, so začeli pod cesarjem Vespazijanom graditi leta 72 po Kr. (našega štetja) in ga pod njegovim naslednikom Titusom končali leta 80. | Foto: Shutterstock Rimski Kolosej, ki velja tudi za eno izmed sedmih čudes sveta, so začeli pod cesarjem Vespazijanom graditi leta 72 po Kr. (našega štetja) in ga pod njegovim naslednikom Titusom končali leta 80. Foto: Shutterstock

Kot je potrdilo več virov, naj bi se o morebitnem dvoboju glavni akterji že vsaj en teden večkrat na dan pogovarjali in se dogovarjali o morebitnih podrobnostih.

Rimski Kolosej, dvigalo
Trendi Rimski Kolosej od zdaj s panoramskim dvigalom za gibalno ovirane

Težavo predstavljata tudi teža in višina dvobojevalcev

Največjo razliko med milijarderjema predstavljata višina in teža, saj je Zuckerberg visok 170 centimetrov, Musk pa 188 centimetrov. Poleg tega Mark tehta le 65,8 kilograma, Elon pa 104,3 kilograma, a če upoštevamo, da bi šlo za eksibicijski dvoboj, bi se pravila lahko spremenila.

Bezos in Zuckerberg
Trendi Od Bezosa do Zuckerberga: milijarderji so postali mišičnjaki

Še preden so za prizorišče spektakularnega dvoboja začeli omenjati Kolosej, so razmišljali tudi o Las Vegasu, kar pa bi morala odobriti Državna atletska komisija Nevade (Nevada Athletic Commission).

Oba sta aktivna v borilnih športih

Znano je, da se Mark Zuckerberg ukvarja z borilnimi veščinami, natančneje z brazilskim jiu-jitsujem, pred mesecem pa se je pohvalil, da je na nekem turnirju v borilni veščini jiu-jitsu osvojil zlato in srebrno medaljo. Elon Musk pa se aktivno posveča karateju, judu in taekwondoju.

Preberite še:

Bernard Arnault
Novice Umakni se, Elon Musk: to je novi najbogatejši človek na svetu
Elon Musk
Avtomoto Elon Musk spet na Kitajskem, kaj je v ozadju obiska?
Elon Musk
Trendi Na Twitterju objavili fotografijo Muska, ta je nasmejala splet #foto
Elon Musk, Emmanuel Macron
Avtomoto Tovarna v Franciji? Musk in Macron že drugič za skupno mizo.
Ne spreglejte