Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
10. 7. 2018,
10.26

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Gareth Southgate Alison Southgate FIFA SP 2018 nogomet

Torek, 10. 7. 2018, 10.26

5 let, 9 mesecev

Pustila ga je zaradi Southgata, a še vedno navija za Anglijo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Gareth Southgate | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Russell Gibbs je bil srečni izbranec Alison Bird, ko se je ta odločila, da konča njuno razmerje zaradi romance z Garethom Southgatom, zdajšnjim selektorjem angleške reprezentance. V dneh, ko je vsa Velika Britanija na nogah in goreče navija za angleško moštvo, se vsi sprašujejo, kdo je Alison.

Selektor angleške reprezentance Gareth Southgate je rumene časopise sprva polnil zaradi svojega modnega okusa in premišljeno izbranih oprav, zdaj pa se številni vse bolj sprašujejo, kdo je njegova žena Alison, za katero velja, da ne uživa v središču pozornosti.

Britanski mediji so tako izbrskali nekaj podrobnosti o izbranki selektorja, ki je Anglijo prvič po letu 1990 popeljal do polfinala.

Anglija Švedska
Sportal Angleški selektor priznal, da bi se rad izognil Hrvaški

Videvala sta se na skrivaj

Gareth in štiri leta starejša Alison sta poročena že dvajset let, pred tem pa je bila bodoča gospa Southgate prodajalka v lokalni trgovini z oblačili, kjer naj bi se tudi spoznala. Gareth jo je sprva občudoval od daleč in kar dve leti zbiral pogum za povabilo na prvi zmenek.

A pri tem ju je oviral Russell Gibbs, Alisonin tedanji fant, s katerim je živela. Southgate je že v svoji avtobiografiji priznal, da sta se z Allson najprej videvala na skrivaj in da je bila v času prvih zmenkov še vedno v razmerju z Gibbsom.

Kmalu se je z njim razšla in začela zvezo Southgatom, s katerim sta se leta 1997 tudi poročila. Imata 19-letno hčerko Mio in 15-letnega sina Flynna.

Alison se nerada kaže v javnosti, zato so njene fotografije redke. Tudi na svetovnem prvenstvu jo je težko ujeti v objektiv. | Foto: Getty Images Alison se nerada kaže v javnosti, zato so njene fotografije redke. Tudi na svetovnem prvenstvu jo je težko ujeti v objektiv. Foto: Getty Images

Ne goji nobenih zamer

Med tekmami svetovnega prvenstva so britanski mediji govorili z Gibbsom, ki je dejal, da ne zameri ne Alison ne Garethu ter da še vedno navija za Anglijo.

"Želim jima vso srečo. Vse skupaj se je dogajalo že pred dolgo časa," je povedal in dodal: "Tudi sam sem zdaj srečno poročen, imam dva otroka in čudovito ženo. Seveda podpiram Anglijo in Garetha. Ekipi, Garethu in Alison želim vse najboljše."

Anglija Švedska
Sportal Trije levi poskrbeli za novo norijo na Otoku

Gareth pravi, da nogometa ne meša z družinskim življenjem. Doma o njem razmišlja šele, ko gredo vsi spat. | Foto: Getty Images Gareth pravi, da nogometa ne meša z družinskim življenjem. Doma o njem razmišlja šele, ko gredo vsi spat. Foto: Getty Images

Ni velika oboževalka nogometa

Čeprav je žena selektorja, Alison menda ni ravno največja oboževalka nogometa. Že njen tast Clive Southgate je za britanski Daily Mail dejal, da se mu dozdeva, da Alison ne mara preveč nogometa, vendar: "Seveda jo zanima, ker je to Garethova služba in pri tem ga vedno podpira."

Gareth je v svoji knjigi priznal, da mu to pravzaprav ustreza. "Otrok zvečer ne zanima prav dosti, ali je očkova ekipa zmagala ali izgubila. Tudi Alison se z nogometom ne obremenjuje in na meni je, da ne glede na rezultat poskrbim, da nimamo uničenih večerov zaradi stvari, ki se dogajajo na nogometnem igrišču."

S skrbjo zaradi tekem počaka na del večera, ko gredo žena in otroci spat, je dodal.

Gareth Southgate
Sportal Angleški nogometaši sanjajo o naslovu, selektor pa jih miri
Ne spreglejte