Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 5. 2021,
12.23

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,80

6

Natisni članek

princ Harry oporoka princ Filip

Petek, 28. 5. 2021, 12.23

3 leta, 1 mesec

Princ Filip zapustil 35 milijonov evrov, del namenil tudi svojemu osebju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,80

6

princ filip | Filip ni pozabil niti na "navadne ljudi", ki so skrbeli zanj. | Foto Reuters

Filip ni pozabil niti na "navadne ljudi", ki so skrbeli zanj.

Foto: Reuters

Britanski princ Filip je v svojo oporoko poleg kraljice in vnukov vključil tri člane osebja, ki so skrbeli zanj.

princ Filip
Trendi Palača razkrila vzrok smrti princa Filipa: umrl je zaradi visoke starosti

Pokojni princ Filip je v oporoki zapustil okrog 35 milijonov evrov, ki jih je namenil ženi, kraljici Elizabeti II., vnukom ter trem članom osebja, ki so mu bili najbližje in so skrbeli zanj.

Gre za osebnega pomočnika Williama Hendersona, voznika Stephena Niedojadlo in tajnika, brigadirja Archieja Millerja Bakewella. Koliko natanko je namenil njim, ni znano. Britanski mediji poročajo, da je bil precej radodaren, bo pa največji del verjetno šel kraljici.

"V nasprotju z drugimi člani britanske kraljeve družine je bil princ Filip zelo radodaren do osebja, s katerim je bil tesno povezan," so ob tem izdali viri blizu kraljeve družine.

Večji del naj bi šel ženi, kraljici Elizabeti II. | Foto: Reuters Večji del naj bi šel ženi, kraljici Elizabeti II. Foto: Reuters

Vključil je tudi izoliranega Harryja

Po informacijah neimenovanega vira blizu družine naj bi v oporoko vključil tudi princa Harryja, ki se je pred več kot letom umaknil iz kraljeve družine ter ji od takrat v javnosti namenil kar nekaj kritik in bolečih besed. 

A Filip si tega ni vzel k srcu. "Filip ni hotel kaznovati vnuka zaradi njegovega obnašanja. Bil je pravičen in ljubeč človek, ki ni nikoli gojil zamer," razkrivajo viri.

Vnuka, ki že lep čas javnosti razkriva družinske zadeve, ni izključil iz oporoke. | Foto: Getty Images Vnuka, ki že lep čas javnosti razkriva družinske zadeve, ni izključil iz oporoke. Foto: Getty Images

Ob tem ni znano, ali je Filip v oporoko vključil svoje štiri otroke, princa Charlesa, princeso Anne, princa Edwarda in princa Andrewa. Tem naj bi dejal, da si lahko po njegovi smrti iz njegove knjižne zbirke izberejo, kar želijo.

A podrobnosti oporoke Buckinghamska palača ni hotela razkriti, češ da gre za "osebno družinsko zadevo" in da so "tovrstni dogovori zasebne narave".

kraljica Elizabeta II.
Trendi Kraljica po smrti Filipa spet žaluje. Umrl je psiček, ki ji je bil v tolažbo.
Trendi Zakaj je morala kraljica Elizabeta II. med pogrebom moža sedeti sama? #video
Ne spreglejte