Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 5. 2021,
8.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

10

Natisni članek

afera ločitev Melinda Gates Bill Gates

Ponedeljek, 17. 5. 2021, 8.19

2 leti, 11 mesecev

Nove podrobnosti ločitve Gatesovih: Bill naj bi se zapletal s svojimi zaposlenimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

10

Bill Gates | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bill Gates naj ne bi imel zadržkov pri zapeljevanju svojih zaposlenih v času zakona z Melindo.

Bill Gates, Melinda Gates
Trendi Bill in Melinda Gates imela dogovor, da se lahko sestaja z bivšo

Dva tedna po oznanitvi, da se ločujeta Bill in Melinda Gates na dan prihaja vse več podrobnosti iz njunega zakona in razlogi, zakaj sta se po 27 letih odločila za ločitev.

Ameriški mediji te dni poročajo, da se Bill ni prav nič zadrževal pri dvorjenju podrejenim na delovnem mestu, pri čemer časnika The New York Times in The Wall Street Journal poročata o več poskusih zapeljevanja in vsaj enem primeru afere.

The New York Times je objavil zgodbo, kako se je milijarder vsaj dvakrat trudil z zaposlenima vzpostaviti več kot le službeni odnos, ju povabil na zmenek, a sta ga obe zavrnili. Pri vsem tem menda ni bil vsiljiv in naj bi jima takoj dal vedeti, da v primeru zavrnitve ne bo nobenih posledic zanju. The Wall Street Journal pa je razkril afero izpred dvajsetih let.

Bill Gates | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Bil je neroden in nikoli predatorski"

Časnik celo opisuje dogodek iz leta 2006, ko je podrejena sodelavka povezovala Microsoftovo predstavitev, s čemer je na Billu pustila dobršen vtis. Kasneje naj bi ji poslal elektronsko sporočilo in jo povabil na večerjo. V njem naj bi zapisal: "Če ti je ob tem neugodno, se pretvarjaj, da se to nikoli ni zgodilo." Kot kaže, je zaposlena naredila natanko to. 

The Times, ki kot vire navaja nekdanje in trenutne zaposlene pri Gatesu, izpostavlja tudi dogodek, ko je Bill potoval v New York z zaposleno pri organizaciji Bill and Melinda Gates Foundation, s katero sta se skupaj udeležila koktajl zabave, kjer ji je Bill menda dejal: "Spet bi te rad videl, bi šla na večerjo z mano?" Ženska, ki želi ostati neimenovana, je za časnik dejala, da se je v zadregi zasmejala in se s tem izognila odgovoru.

V članku opisujejo še več "nerodnih pristopov do žensk", ki pa so bili po navedbah virov zgolj "nelagodni in nikoli predatorski" ter da ob tem "ni izkoriščal svoje moči".

Bill Gates | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pred 20 leti imel afero z inženirko

The Wall Street Journal medtem na svojih straneh piše, da naj bi 65-letni milijarder upravo Microsofta lani zapustil prav zaradi razmerja z Microsoftovo inženirko, ki je zatrdila, da je imela z Billom večletno afero. Prav zaradi so leta 2019 pri podjetju celo odprli notranjo preiskavo, s čimer so hoteli doseči, da Bill zaradi afere odstopi s položaja, kar je kasneje tudi storil, čeprav njegova tiskovna predstavnica pravi, da odstop ni povezan z razmerjem z zaposleno.

Predstavnica afere tega ni zanikala, še več, za časnik je razkrila, da se je ta zgodila pred dvajsetimi leti in da se je končala sporazumno.

A kot so poročali ameriški mediji, neprimerni odnosi s podrejenimi niso bili glavni razlog za ločitev zakoncev Gates, saj naj bi Melindi dokončno prekipelo zaradi Billovega odnosa s pedofilskim bogatašem Jeffreyjem Epsteinom.

Preberite več:

Melinda Gates, Bill Gates
Trendi Melinda Gates je ločitev sprožila že leta 2019 zaradi Billovih poslov z Epsteinom
Bill in Melinda Gates
Novice Kako si bosta zakonca Gates razdelila premoženje?
Ne spreglejte