SiolNET. Trendi Svet znanih
4,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bill in Melinda Gates imela dogovor, da se lahko sestaja z bivšo

4,61

termometer

Bill Gates, Melinda Gates
Melinda naj bi pred poroko z Billom pristala na njegovo vsakoletno druženje z nekdanjim dekletom. Foto: Reuters

Ameriški milijarder Bill Gates je imel z ženo Melindo poseben dogovor, da se lahko vsako leto za vikend odpravi na počitnice s svojim nekdanjim dekletom.

O posebnem dogovoru z nekdanjim dekletom je Bill Gates javno spregovoril že leta 1997, deli tega intervjuja za Times pa so zdaj ob oznanitvi, da se z ženo Melindo po 27 letih zakona ločujeta, spet prišli v javnost.

Gates je takrat razkril, da se je s svojim nekdanjim dekletom Ann Winblad sestajal tudi po poroki z Melindo, ki mu je za to dala zeleno luč, saj sta imela nekdanja partnerja še naprej močno vez.

Z Winbladovo sta imela tradicijo, da se vsako leto spomladi sestaneta v njeni koči na plaži v Severni Karolini, kjer sta se zabavala z vožnjo v puščavi z "dune buggyji" in jadralnim padalstvom, ter sproščala s preprostimi sprehodi po obali. Beseda naj bi večinoma tekla o biotehnologiji, Ann pa je dodala, da si "delita misli o svetu in sebi", ter se čudila temu, "kako sta kot dva mlada ambiciozneža začela veliko dogodivščino na robu malo znane industrije, ki ju je pripeljala v središče neverjetnega vesolja".

Bill in Ann Winblad naj bi imela še vedno posebno vez. Bill in Ann Winblad naj bi imela še vedno posebno vez. Foto: Reuters Ann prosil za odobravanje, da se poroči z Melindo

Bill in Ann sta bila v zvezi v 80 letih prejšnjega stoletja, spoznala sta se na računalniški konferenci leta 1984. Njuno razmerje se je končalo že leta 1987, predvsem zato, ker si je malce starejša Ann želela poroke, Bill pa še ne. 

Ostala sta dobra prijatelja, ki sta še naprej redno potovala, se družila in skupaj izobraževala, zato sta hotela to obdržati tudi po poroki z Melindo. 

Tudi za to, da je Melinda postala gospa Gates, je delno zaslužna Ann, saj je Gates pred poroko hotel njeno odobravanje, ki ga je dobil. "Rekla sem, da bo dobra zanj, saj ima intelektualno vzdržljivost," je pred leti dejala Ann.

Zakonca Gates sta novico, da se po 27 letih ločujeta, sporočila tretjega maja prek Twitterja. Bill je zapisal, da sta z Melindo "temeljito razmislila o prihodnosti in se odločila, da njun partnerski odnos ne more več napredovati". Za zdaj še ni znano, kako se bo delilo 107 milijard evrov vredno premoženje, a sta sporočila, da bosta še naprej sodelovala pri Bill & Melinda Gates Foundation, največji zasebno financirani dobrodelni organizaciji na svetu.

Sicer je to že druga "milijarderska" ločitev v zadnjih dveh letih. Leta 2019 sta se ločila Jeff in Mackenzie Bezos, ki se je v začetku letošnjega leta ponovno poročila.

Bill in Melinda Gates Novice Kako si bosta zakonca Gates razdelila premoženje? Bill Gates Digisvet Kot strela z jasnega: ločujeta se Bill in Melinda Gates

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin