SiolNET. Trendi Svet znanih
2,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Melinda Gates je ločitev sprožila že leta 2019 zaradi Billovih poslov z Epsteinom

2,94

termometer

Melinda Gates, Bill Gates
Melinda naj bi Billa posvarila pred Epsteinom. Foto: Reuters

Ameriški mediji poročajo, da je bil glavni povod za ločitev zakoncev Gates razkritje škandala o Jeffreyju Epsteinu, s katerim naj bi Bill posloval že leta prej. 

Melinda in Bill Gates sta z novico o ločitvi šokirala cel svet, a naj bi se z odvetniki o tem pogovarjala že skoraj dve leti. The Wall Street Journal poroča, da je Melinda odvetnike poklicala oktobra 2019, ko je v javnost prišlo razkritje, da je Bill posloval s pedofilskim bogatašem Jeffreyjem Epsteinom

Da Epstein ni človek, s katerim bi hotel sklepati posle, naj bi Melinda Billa opozorila že leta 2013, vendar stikov z zloglasnim spolnim prestopnikom ni prekinil. Gates je v javnosti sicer zanikal odnos z Epsteinom, češ da nista imela niti poslovnega niti prijateljskega razmerja, je pa stik z njim označil za "napačno presojo". 

Ameriški mediji sicer še poročajo, da naj bi se Epstein in Gates začela sestajati leta 2011 ter da je ameriški milijarder večkrat letel z Epsteinovim zasebnim letalom z imenom Lolita Express.

Postopek ločitve je Melinda sprožila oktobra 2019. Postopek ločitve je Melinda sprožila oktobra 2019. Foto: Reuters

Melinda navedla "nepopravljivo škodo" zakona

Zakonca pretekli teden, ko sta javno oznanila ločitev, nista podala razloga za razhod, zdaj pa ameriški časniki pišejo, da je Melinda v sodniških dokumentih kot povod za ločitev navedla, da je njun zakon "nepopravljivo poškodovan".

V sporočilu za javnost sta zapisala le, da sta "temeljito razmislila o prihodnosti in se odločila, da njun partnerski odnos ne more več napredovati, zato se po 27 letih zakona razhajata." Dodala sta, da bosta še naprej sodelovala v največji zasebno financirani dobrodelni organizaciji na svetu, Bill & Melinda Gates Foundation, ni pa še znano, kako se bo delilo njuno 107 milijard evrov vredno premoženje.

Preverite tudi:

Bill Gates, Melinda Gates Trendi Bill in Melinda Gates imela dogovor, da se lahko sestaja z bivšo Bill in Melinda Gates Novice Kako si bosta zakonca Gates razdelila premoženje?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin