Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
12.18

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,74

6

Natisni članek

Kolinda Grabar-Kitarović avtobus hrvaška nogometna reprezentanca lažne novice

Sobota, 21. 7. 2018, 12.18

5 let, 9 mesecev

Nigerijci prepričani, da je hrvaška predsednica vozila Vatrene z avtobusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,74

6

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je po finalu svetovnega prvenstva v nogometu, v katerem je Francija premagala Hrvaško, postala prava spletna senzacija. Hrvaška predsednica se je usidrala v srca televizijskih gledalcev po vsem svetu, nove oboževalce pa je dobila tudi v Nigeriji. Afriškim občudovalcem je Kolinda tako prirasla k srcu, da so celo prepričani, da je prav hrvaška predsednica sedla za volan avtobusa in Vatrene z zagrebškega letališča dostavila na Trg bana Jelačića v središče Zagreba.

Po poročanju spletnega portala Index je hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović v medijih in na spletu v zadnjih dneh skorajda popolnoma zasenčila najboljšega hrvaškega nogometaša Luko Modrića

Kolinda Grabar Kitarović svetovno prvenstvo
Sportal Čustvena Kolinda osvojila svet, Putin ukradel zlato medaljo?

Nigerijci so prepričani, da je Kolinda vozila nogometaše z avtobusom

A svetovna slava, ki jo je deležna Grabar-Kitarovićeva, na Hrvaškem poznana tudi pod vzdevkom Koli, ima tudi temno plat. Na internetu in v medijih o njej krožijo številne lažne novice, ki bodo očitno postale prave urbane legende.

Najnovejša lažna novica, ki kroži o hrvaški predsednici, je luč sveta ugledala v Afriki, natančneje v Nigeriji. Kolindini oboževalci, ki jih ni malo, so namreč prepričani, da je predsednica sedla za volan avtobusa, v katerem so bili člani hrvaške izbrane vrste ob vrnitvi iz Rusije, in hrvaške nogometaše sama dostavila z zagrebškega letališča do Trga bana Jelačića v središču Zagreba.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je po finalu nedavnega svetovnega prvenstva v nogometu postala prava spletna senzacija, tudi ko gre za lažne novice. | Foto: Reuters Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je po finalu nedavnega svetovnega prvenstva v nogometu postala prava spletna senzacija, tudi ko gre za lažne novice. Foto: Reuters

Plavolaso voznico avtobusa zamenjali s hrvaško predsednico

Krivdo za to nosi znana nigerijska blogerka Nkru Homannn, ki je v objavi na Facebooku razširila novico o tem, da se je Kolinda za volanom avtobusa do središča Zagreba prebijala več kot pet ur.

"Poglejte, kako je hrvaška predsednica osebno vozila nogometaše z avtobusom. Vau, kaj naj rečem. Želim, da poveste nekaj o tej prečudoviti predsednici," je zapisala nigerijska blogerka. Njeno objavo je nato delilo več kot 17 tisoč uporabnikov Facebooka, nato pa ni trajalo dolgo, da je cela Nigerija plavolaso voznico avtobusa zamešala s hrvaško predsednico.

Nato je prišel na svoj račun še znani nigerijski duhovnik, ki je hrvaško predsednico na avtobusu, polnem nogometašev, označil za "utelešeno služabnico". Hrvaški predsednici je na Facebooku namenil dolg zapis, v katerem je predstavil tudi njeno politično kariero. 

Trendi Kolinda dobila bitko z odvečnimi kilogrami. Na shujševalni dieti so se znašli tudi ocvirki!

Predsednica, ki je zmanjšala plačo sebi in ministrom hrvaške vlade

To je sicer samo ena od lažnih novic, ki v zadnjih dneh krožijo o Grabar-Kitarovićevi. Na Facebook strani English with life se je pred dnevi pojavil zapis z informacijami, da je hrvaška predsednica prodala predsedniško letalo, 35 vladnih avtomobilov znamke mercedes in omenjeni denar vrnila v državno blagajno.

Avtorji, ki širijo nepreverjene informacije, poročajo tudi, da je hrvaška predsednica sebi in hrvaškim ministrom zmanjšala plače kar za polovico, pripisujejo pa ji tudi zmanjšanje plač veleposlanikom in konzulom za 60 odstotkov in zasluge za povišanje minimalne plače v zasebnem gospodarskem sektorju.

Ne spreglejte