Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
8.14

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

3

Natisni članek

finale Hrvaška Francija Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018 FIFA SP 2018

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 8.14

5 let, 9 mesecev

Ocvirki z družbenih omrežij na SP 2018 (po finalu)

Čustvena Kolinda osvojila svet, Putin ukradel zlato medaljo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

3

Kolinda Grabar Kitarović svetovno prvenstvo | Foto Reuters

Foto: Reuters

V nedeljo se je s tekmo med Francijo in Hrvaško zaključilo 21. svetovno prvenstvo v nogometu. Proslavljanje drugega naslova svetovnih prvakov so v Franciji skazili izgredniki, na Hrvaškem so srebro proslavili kot zlato. Na spletu so danes zaokrožili posnetki, na katerih ena izmed asistentk Vladimirja Putina v žep pospravi zlato medaljo. Veliko prahu je zopet dvignil irski boksar Conor McGregor.

Spremljajte rubriko ⇒ Ocvirki z družbenih omrežij

Naslov po 20 letih spet v Francijo

Francoska reprezentanca je drugič v zgodovini osvojila naslov svetovnih prvakov. Po zadnjem pisku sodnika in končni zmagi s 4:2 nad Hrvaško je v Franciji završalo. Slovita pariška avenija Champs Elysees je v nedeljo pokala po šivih, slavolok zmage je po zmagi zažarel v barvah francoske trobojnice.

Nova imena postaj na pariški podzemni železnici

Številne podzemne železnice v glavnem mestu Francije so po naslovu svetovnih prvakov čez noč dobile nova imena. Tako lahko na vlak vstopite na postaji Imamo dve zvezdici ali pa Victor Hugo Lloris.

V Franciji težave z izgredniki

Slavje v Franciji so skazili nekateri izgredniki. Policija je morala uporabiti solzivec, da je razgnala množico na Elizejskih poljanah, potem ko se je praznovanje sprevrglo v izgrede. Manjši incidenti so se zgodili tudi v Marseillu in Ajaccioju, v Lyonu pa se je približno sto navijačev spopadlo s policijo.

Hrvaška slavi zgodovinski uspeh

Nogometna evforija, ki je zajela Hrvaško, se je po nedeljskem finalu le še stopnjevala. Kljub porazu so Hrvati po osvojenem srebrnem odličju rajali še dolgo v noč. Na Trgu bana Jelačića v Zagrebu naj bi se po podatkih tamkajšnje lokalne policije zbralo okoli 50 tisoč ljudi.

Kolinda osvojila srca 

Veliko navdušenja je po finalni tekmi na družbenih omrežjih požela hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je na podelitvi odličij s solzami v očeh objela vsakega izmed nogometašev, na koncu pa športno čestitala tudi francoskemu predsedniku in nogometašem.

Pogba, Mendy in Macron z "dabom"

Zmago svojih nogometašev pa je proslavil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Francoskega predsednika sta Benjamin Mendy in Paul Pogba naučila tudi nekaj plesnih potez.

Putin ukradel zlato medaljo?

Po svetu so danes zaokrožili posnetki s podelitve zlatih medalj nogometašem Francije, kjer je ena od asistentk ruskega predsednika Putina v žep pospravila eno izmed odličij, pri tem pa se je ves čas spogledovala s Putinom. Si je ruski predsednik zaželel medalje za v svojo zbirko?

Na tekmi tudi Neymar, Messi in Ronaldo?

Finale svetovnega prvenstva v Moskvi so si ogledali tudi dvojniki Neymarja, Ronalda in Messija, ki so sicer izpadli hitro po začetku izločilnih dvobojev. Še najdlje je prišel Neymar, ki je z Brazilijo izpadel v četrtfinalu svetovnega prvenstva.

McGregor ponovno v središču pozornosti

Veliko prahu je ponovno dvignil kontroverzni Conor McGregor, ki si je finale svetovnega prvenstva ogledal kot gost ruskega predsednika Vladimirja Putina. Po koncu svetovnega prvenstva je McGregor razburil širšo javnost z objavo na Instagramu, v kateri je Putina označil za enega izmed najboljših svetovnih voditeljev.

Konec svetovnega prvenstva

V nedeljo se je tako zaključilo 21. svetovno prvenstvo v nogometu. Številni že danes objokujejo zaključek enega največjih športnih dogodkov sploh in se sprašujejo, kaj naj zdaj počnejo s svojim življenjem. Na svoj račun bodo ljubitelji svetovnih prvenstev prišli šele leta 2022, ko bo svetovno prvenstvo v Katarju.

Ne spreglejte