Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 4. 2021,
18.21

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

3

Natisni članek

kraljica Elizabeta II. princ Harry Meghan Markle

Torek, 6. 4. 2021, 18.21

3 leta

Kraljica je Harryju in Meghan dala možnost, da ostaneta v družini, a sta jo zavrnila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

3

Meghan Markle, kraljica Elizabeta II. | Kraljica naj bi se močno trudila, da se ne bi povsem odrekla dolžnostim in tako oddaljila od družine, kot sta se. | Foto AP Photo/Matt Dunham, Guliverimage

Kraljica naj bi se močno trudila, da se ne bi povsem odrekla dolžnostim in tako oddaljila od družine, kot sta se.

Foto: AP Photo/Matt Dunham, Guliverimage

Kraljica Elizabeta II. naj bi Meghan Markle dejala, da ima vso pravico nadaljevati z igralsko kariero po umiku od kraljevih dolžnosti.

Sophie Winkleman
Trendi Pred Meghan je bila Sophie: igralka, ki se je poročila v kraljevo družino

Priznani kraljevi biograf in poznavalec britanske kraljeve družine Andrew Morton je v podcastu Royally Obsessed razkril, kako se je v resnici odvijal umik princa Harryja in Meghan Markle iz kraljeve družine na začetku lanskega leta.

Med drugim je dejal, da kraljica Elizabeta II. Meghan ni nikoli preprečevala, da bi nadaljevala z igralsko kariero, temveč ji je dala vedeti, da lahko počne, kar želi. Poleg tega jima je dala zeleno luč tudi pri tem, da lahko živita "kjerkoli želita".

"Ponudila jima je celo vrsto možnosti, dala jima je letalske karte za prvi razred in dejala, da si lahko izbereta državo, ki bi jo lahko predstavljala kot mlada ambasadorja Commonwealth." Ob tem je v zagovor kraljeve družine, ki jo je Meghan v odmevnem intervjuju z Oprah Winfrey poimenovala "Firma", dodal, da jima je kraljica dala proste roke pri izbiri novega živjenja.

Ker sta se odrekla kraljevim dolžnostim, naj bi 94-letna monarhinja Meghan ponudila tudi to, da nadaljuje z igralsko kariero. "Tudi te možnosti so bile odprte," je razložil Morton.

Meghan naj bi celo dejala, da naj nadaljuje s svojo igralsko kariero. | Foto: Getty Images Meghan naj bi celo dejala, da naj nadaljuje s svojo igralsko kariero. Foto: Getty Images

Moral bi poslušati nasvete brata Williama

Ravno zaradi tolikšne prilagodljivosti s strani kraljice Morton meni, da sta se vojvoda in vojvodinja Suseška prenaglila, ko sta se povsem odrekla kraljevim dolžnostim in se povsem oddaljila od družine. "Menim, da nihče od njiju ni temeljito premislil, kako bi se tega lotila."

Hkrati je stopil na stran princa Williama, ko naj bi Harryju pred zaroko svetoval, naj malce upočasni in dobro premisli. "Menim, da ga je res skrbelo za brata, saj je bolje kot on razumel, da poročiti se v kraljevo družino ni mačji kašelj. S tem imam v mislih Catherine Middleton," je nadaljeval. "Ona je Britanka, pozna britansko tradicijo, seveda je tudi ona navadna smrtnica, a prihaja iz stabilne družine. Pri Meghan ni bilo tako. Je Američanka in o kraljevi družini, kot kaže, ni imela pojma."

Celoten podcast lahko poslušate tukaj.

Preberite še:

princ Charles
Trendi Princ Charles je "globoko prizadet" zaradi sinovega intervjuja z Oprah
princ Harry, Meghan Markle
Trendi Meghan in Harry priznala, da se nista poročila tri dni pred uradnim dogodkom
Ne spreglejte